cant boot homebrew from priiloader after HB update

Discussion in 'Wii - Hacking' started by stickybit, Aug 26, 2010.

  1. stickybit
    OP

    Member stickybit GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    192
    Country:
    United Kingdom
    i aint been on my wii for weeks and today i switched it on and went on to the homebrew channel and ther was an update..
    everything when smoothly it took me to hackmii and told me to install homebrew ch to update it
    i did all that and everything appears to still work accept now i cant boot the homebrew channel from priiloader
    what do i need to do here? the whole idea of priiloader for me was access to homebrew channel for if the wii ever fails and boot mii
    i tried updating priiloader but its just the same
    it says errror are files installed etc (something along those lines)

    im on pal 3.2e waninkos rev 17
     


  2. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    Launch Title -> Homebrew Channel

    You have to do that for now since Team Twiizers changed the titleid in the new update.
     
  3. FGOD

    Member FGOD Wii gaming bitch

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    1,339
    Location:
    Netherlands, Den Helder
    Country:
    Netherlands
    damn do a search! priiloader doesn't support the new hbc title yet... new version is coming soon
     
  4. stickybit
    OP

    Member stickybit GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    192
    Country:
    United Kingdom
    ah sorry... i been away from the scene for a few weeks

    to riley... where do i launch title.. homebrew from?
     
  5. stickybit
    OP

    Member stickybit GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    192
    Country:
    United Kingdom
    basically priiloader is 1 of my backups incase my wii ever messes up it a gateway to homebrew
    i hope they release the update for it soon so i can go to homebrew direct from priiloader again
     
  6. drmarvin

    Member drmarvin GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    309
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    To do what has been said, you have to install the priiloader beta from the google code site. Once that is installed, you will have the "Launch Title" option where you can select the HBC.

    Hope that helps.
     
  7. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
  8. FGOD

    Member FGOD Wii gaming bitch

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    1,339
    Location:
    Netherlands, Den Helder
    Country:
    Netherlands
    like it the way you like... either use the forwarder as installed dol or do the launch title stuff... [​IMG]
     
  9. dn_angel000

    Member dn_angel000 Phantom User

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    592
    Country:
    United States
    Just enable the Beta Updates!! lol
     
  10. stickybit
    OP

    Member stickybit GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    192
    Country:
    United Kingdom
    how do i enable beta updates? i already tried to update priiloader manually
    is ther gonna be a patch or update for this problem?
     
  11. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    I think priiloader beta has it fixed but since it seems to be the only brick protection you have i say you wait till priiloader 0.5 or do what mauifrog said if you want to autoboot into it.
     
  12. stickybit
    OP

    Member stickybit GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    192
    Country:
    United Kingdom
    do i need to re download priiloader beta and put it on my wii or can i just update the priiloader i already have installed?
     
  13. FGOD

    Member FGOD Wii gaming bitch

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    1,339
    Location:
    Netherlands, Den Helder
    Country:
    Netherlands
    enabling beta updates don't work as the update server has changed...

    and about the problem, yes that is going to be fixed with the new 0.5 which will come out shortly...(if everything goes as planned)
     
  14. stickybit
    OP

    Member stickybit GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    192
    Country:
    United Kingdom
    @FGOD
    and will that work by simply updating my current priiloader? (when the update is ready obviously)
    that would be the easiest route for me
     
  15. lulwut

    Member lulwut GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Messages:
    331
    Country:
    Japan
    priiloader 0.5 is out...
     
  16. stickybit
    OP

    Member stickybit GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    192
    Country:
    United Kingdom
    when did it come out? i tried updating priiloader 2 days ago and nothing changed
     
  17. gsaz

    Newcomer gsaz Member

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    Download it from HERE
     
  18. stickybit
    OP

    Member stickybit GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    192
    Country:
    United Kingdom
    ok i downloaded it (thanks for the link)
    but why cant i just update the version i have?
    which is priiloader v0.3 (r48m)


    so what do i need to do? delete the one i already have installed from my wii
    then delete it from mem card them put the new version on mem card and install to wii??
     
  19. brausm08

    Member brausm08 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    721
    Location:
    USA - Midwest
    Country:
    United States
    don't delete...just overwrite....

    i have a question as well though concerning priiloader v0.5....it won't install...gives me error "cIOS infected IOS detected, mission aborted." it donesn't even give me an opportunity to install holding B...flashes the install screen, then gives me the error...then goes back to HBC....

    i assume it's because of DARKCorp (v1.1)....which IOS(es) do i have to un-CORP to get it to install....can i re-CORP after install....? anyone else with DARKCorp having the saem issue?
     
  20. stickybit
    OP

    Member stickybit GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    192
    Country:
    United Kingdom
    iv heard a few people now having problems installing priiloader 05 i think i will hold back until i know its safe
     

Share This Page