Cant boot Atmosphere after 9.0 ofw upgrade

Discussion in 'Switch - Exploits, Custom Firmwares & Soft Mods' started by wiremajik, Sep 18, 2019.

  1. wiremajik
    OP

    wiremajik Member

    Newcomer
    1
    Jan 29, 2016
    Canada
    ok so i upgraded ofw to 9.0, big mistake because now i cant boot custom firmware 8.1.0, tried new atmosphere all patches, etc, but i just get a black screen after the atmosphere logo screens. im thinking i need to restore everything back from my backups to 4.1.0.

    if so can somone point me to that guide.

    should of left it on 8.1.0 everything was working fine :(
     
  2. TheCyberQuake

    TheCyberQuake Certified Geek

    Member
    14
    Dec 2, 2014
    United States
    Las Vegas, Nevada
    What do you mean can't boot? And to clarify what system versions are both sysMMC and emuMMC?
     
  3. wiremajik
    OP

    wiremajik Member

    Newcomer
    1
    Jan 29, 2016
    Canada
    i have ofw 9.0 but emunand is 8.1.0

    i can boot to OFW fine

    after loading Hekate and tring to load emunand from SD card (partition) i see the atmosphere screen then a black screen.
     
  4. Kubas_inko

    Kubas_inko "Something funny goes here."

    Member
    14
    Feb 3, 2017
    Czech Republic
    I gues on earth.
    Have you tried the actual new atmosphere itself?
     
  5. wiremajik
    OP

    wiremajik Member

    Newcomer
    1
    Jan 29, 2016
    Canada
    is that under payloads/fusee-primary in hekate?

    i get 2 boot logos then a black screen, just like trying to boot into emunand partition
     
    Last edited by wiremajik, Sep 18, 2019
  6. Kubas_inko

    Kubas_inko "Something funny goes here."

    Member
    14
    Feb 3, 2017
    Czech Republic
    I gues on earth.
    I am asking if you have updated atmosphere itself or just sigpatches.
    And that payload would launch atmosphere, but thats not all of atmosphere.
     
  7. ut2k4master

    ut2k4master Lord Tourettes

    Member
    8
    Feb 20, 2010
    Germany
    do you have a game in the cart slot?
     
  8. wiremajik
    OP

    wiremajik Member

    Newcomer
    1
    Jan 29, 2016
    Canada
    i have updated atmosphere to the newest version and included all new sig patches

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    no game in slot
     
  9. Jak600

    Jak600 Member

    Newcomer
    1
    Sep 18, 2019
    Netherlands
    i am now currently at the same issue in my topic i added the splash screens from the boot to the topic i can load the OFW but CFW no idea what is going on

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    i found the sollution when booted into the OFW my switch was complaining that it could not use the SD card and needed an update
    i allowed that update then tried to load the CFW again and that worked i am back in the CFW

    Update

    i teted the switch now with a few shutdown's and restarts and it works like a charm
     
    Last edited by Jak600, Sep 19, 2019
  10. wiremajik
    OP

    wiremajik Member

    Newcomer
    1
    Jan 29, 2016
    Canada

    UPDATE: i ended up doing a full restore, formatting SD Card, and using NH switch Guide and im back in Business on FW 9.0 , i think i had a corrupted sd card as well.
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...