Can't access Gateway menu through NDS Profile after updating emunand to 9.2 (sysnand still 4.4)

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by IceX, Dec 4, 2014.

  1. IceX
    OP

    IceX Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Nov 13, 2014
    Hey,

    I just got a Gateway 3ds and am on 4.4.0-6E firmware. I've followed every step in guides and pretty much got up to the part where I updated my emunand to 9.2 (it was saying GW3D 9.2) . However, when I left the system settings after checking to make sure I updated the emunand properly, it booted me out back to the sysnand which is still 4.4.0-6E. After that I thought I could re enter the Gateway menu and start gateway mode again, but holding L and going to 'Nintendo DS Profile' only put me into the actual nintendo ds profile menu instead of running gateway.

    Does anyone know how this even happened and what I possibly did wrong if anything, and how I can fix it? Is the only way for me to get Gateway working again by putting the blue cart in again, even though I read that the only real time it is needed to go back to Gateway Mode is after going into DS mode and playing a DS game. It still is very odd that after I successfully updated the Emunand that I can't even get back into the Gateway section.
     
  2. Jao Chu

    Jao Chu GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,921
    1,211
    Aug 20, 2013
    straya m8
    Does your 4.4 firmware have the Miiverse icon in the top right corner?
     
  3. IceX
    OP

    IceX Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Nov 13, 2014
    Nope
     
  4. VerseHell

    VerseHell GBAtemp Psycho!

    Member
    3,067
    1,067
    Jun 29, 2014
    France
    Just execute the gw_installer.nds again.
     
    IceX likes this.
  5. dontay0100

    dontay0100 GBAtemp Fan

    Member
    473
    110
    Mar 18, 2007
    United States
    Swear people dont have common sense on this site...
     
  6. IceX
    OP

    IceX Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Nov 13, 2014
    Thanks, having to use the blue cart again did work afterall, I guess exiting the settings normally probably got rid of the menu, I must have missed it somewhere in the faqs.




    Well i did have the idea of putting in the blue cart again anyway as seen in my first post. I did see that exiting the settings would go back to the sysnand, but didn't read anything about it also removing the ability to go back into gateway as well, so just making sure, as it's better safe with silly questions than sorry.
     
  7. kyogre123

    kyogre123 Mexican Pride

    Member
    2,919
    1,261
    Sep 23, 2013
    Mexico
    You must have changed something important in the settings without paying too much attention. For example, changing the language of any of the NAND images will corrupt the GW hack, forcing you to reapply the hack with the DS card. Not sure about what other settings cause this.
     
  8. dontay0100

    dontay0100 GBAtemp Fan

    Member
    473
    110
    Mar 18, 2007
    United States

    lol I'm just messing man..
     
  9. Nurio

    Nurio That Kirby fan

    Member
    842
    191
    Mar 31, 2009
    Netherlands
    The Netherlands
    You sounded pretty accusatory for someone who was just messing around.