Cannot start PSU Demo

Discussion in 'PSP - Games & Content' started by Youkai, Jul 9, 2008.

Jul 9, 2008

Cannot start PSU Demo by Youkai at 2:51 PM (2,513 Views / 0 Likes) 27 replies

  1. Youkai
    OP

    Member Youkai Demon

    Joined:
    Jul 1, 2004
    Messages:
    1,984
    Location:
    Germany , NRW
    Country:
    Germany
    Hi,

    the PSU Demo is downloadable already (even thaught it should take 5 more days officialy)
    now i even updated my PSP to 4.01 just to be able to run the game.

    and now after the update i get this "error?" message
    [​IMG]

    i thaught it might be that auto save message again but i can only press X which is in Japanese games cancel



    ---------------------------------------
    edit
    ---------------------------------------

    Ok ... data was just corrupted [​IMG]V now it works
     


  2. myuusmeow

    Member myuusmeow GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    1,643
    Country:
    United States
    You need 4.01 for it to work?
     
  3. Youkai
    OP

    Member Youkai Demon

    Joined:
    Jul 1, 2004
    Messages:
    1,984
    Location:
    Germany , NRW
    Country:
    Germany
    you need 3.95

    and i like the game even thaught its sad that you cannot run trough the town like on the computer version, but well anything else is pretty much the same. (only new story and some extras and so on ... so like another addon).

    If this will ever come out in Europe i will be one of the first to buy it [​IMG] especialy thanks to offline multiplayer
     
  4. kitehimuro

    Member kitehimuro GBAtemp Regular

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    122
    Country:
    Hungary
    I'm using 4.01 M33 and it won't actually start the game. I create my char and when I try to go forward it flashes some japanese textbox and loops back to the intro screens and main menu.
     
  5. Youkai
    OP

    Member Youkai Demon

    Joined:
    Jul 1, 2004
    Messages:
    1,984
    Location:
    Germany , NRW
    Country:
    Germany
    i believe u just used wrong button as i did before ...

    the "button" that is on the bottom is back and not accept like some would suggest. need to use the 2nd last one all the time

    if it still won't work i might be able to make you a chara and up the save ... maybe ...
     
  6. m3rox

    Member m3rox GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    1,673
    Location:
    WA
    Country:
    United States
    Switch to a different no UMD mode?
     
  7. Pyrofyr

    Member Pyrofyr GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    1,258
    Location:
    Miami
    Country:
    United States
    What are you referencing as PSU? Phantasy Star Universe, as in Phantasy Star Portable?

    Cause after you posting that I've been searching high and far for it and have yet to find it besides on a torrent. :|
     
  8. webyugioh

    Member webyugioh GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    530
    Location:
    10KM East of Nowhere
    Country:
    Japan
    From the really blurry text it says,

    Loading Finished
    Data does not exist.
    (numbers)

    I hope that helps
     
  9. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    Can someone give me a download link please?
     
  10. myuusmeow

    Member myuusmeow GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    1,643
    Country:
    United States
    Download: http://www.megaupload.com/?d=JRYRRDUV

    I couldn't actually play. It took me 5 minutes to figure out how to save the created character, then 10 more trying to get to actual gameplay. I gave up. I'll wait for an (hopefully soon) English demo or English release.
     
  11. Youkai
    OP

    Member Youkai Demon

    Joined:
    Jul 1, 2004
    Messages:
    1,984
    Location:
    Germany , NRW
    Country:
    Germany
    1. Yes Phantasy Star Universe Portable

    2. Well officially the Demo is out at the 14th so its no wonder you don't find much yet XD

    3. For me only the data was corrupted, when i put it the second time onto my memory chip it worked without a problem.

    4. what ? how could it take you that long ? only thing that took me some time was that the data was corrupted XD than it was just some pressing O button and done, if you ever played PSU before it should be no problem at all.


    --------------------
    When you press New Game
    the first option is the Race and the second is Gender
    than the next two buttons are "next" and "back"
    next screen is for customisation which should be no prob as well
    than second last button again "next"
    than you have clothing customisation and
    in the next one its Name and Voice
    than you choose name and type of helper robot you want

    When you are done there is Story mode and Multi mode (in demo multi is online offline multiplayer)

    So we go to story mode watch the nice intro movie and than fight trough the text.
    after this is done (should be not problem at all only two options ..)
    you NEED to form a party of 3 ! this is where i was stuck as well for a short time.
    if you are familiar with PSU this should be no prob, else just try every option in the menue XD

    after this is done you can acces the mission.

    Sadly the Demo has only this one mission (2 part mission)
     
  12. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    I copied the folder into the GAME folder of my PSP, but in the menu it's shown as corrupted data. What am I doing wrong?
     
  13. myuusmeow

    Member myuusmeow GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    1,643
    Country:
    United States
    IIRC you have to rename the folder to something shorter, like PSPdemo or something else.
     
  14. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    Thanks myuusmeow, that worked. But I'm on 3.90 M33-2 (slim) and when I want to start it it says I have to be at least on 3.95.

    Will it work with the new 4.01 M33-2? How would I update?

    If I update, will all emulators and games still work as with 3.90?
     
  15. Youkai
    OP

    Member Youkai Demon

    Joined:
    Jul 1, 2004
    Messages:
    1,984
    Location:
    Germany , NRW
    Country:
    Germany
    I suggest using 3.95
    on 4.01 some programms won't work any more and some work with problems.

    just manually update your psp.
     
  16. 754boy

    Banned 754boy :D

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    3,469
    Location:
    Mississippi
    Country:
    United States
    I'm running cfw 3.90 and the demo worked from me. I downloaded a hexed version from the best psp site on the net and it worked. Really looking forward to this game [​IMG]
     
  17. science

    Member science science rules

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    3,695
    Country:
    Canada
    Youkai I hope you updated to a custom firmware!
     
  18. AshuraZro

    Member AshuraZro Belongs in a museum.

    Joined:
    Feb 21, 2004
    Messages:
    2,409
    Location:
    Stoney Creek, ON
    Country:
    Canada
    If you do want to move to 4.01 and you are indeed using an M33 firmware that is 3.80 or higher, the network update option will handle that. It will download all the required files and then restart so you can fire up the m33 updater I believe.
     
  19. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    I've looked here but there's no CFW 3.95 M33. Is there even one?

    At this point I'd rather not update to 4.01 if some apps doesn't work anymore.
     
  20. myuusmeow

    Member myuusmeow GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    1,643
    Country:
    United States
    There is a 3.95 GEN, from another team that makes CFW. I updated to 4.01 M33 and all my apps still work. Of course the usual like flash0 themes don't, but those never work when you update FWs.
     

Share This Page