Can you use format wii system memory on a hacked wii?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by xXxHaydenxXx, Jul 23, 2011.

  1. xXxHaydenxXx
    OP

    Newcomer xXxHaydenxXx Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    Hey i was just wondering if you can do this without messing up the softmod. i just wanna wipeoff some old stuff and history to free up space.
     
  2. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    You will lose all your channels (including the HBC) and save data, but the rest will stay.
     
  3. xXxHaydenxXx
    OP

    Newcomer xXxHaydenxXx Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    Alright cool. Thanx. Ill just copy my channels to a SD card. Would that work?
     
  4. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    I don't know if you will be able to copy them back after a format. Just delete the channels/saves you don't need. Clearing the message board won't make a significant difference.
     
  5. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    No. You won't be able to copy them back.

    If you got them from the shop, you can redownload them after formatting. For channels installed using WADs, you'll need to get the wad again and reinstall it.

    You'll need a game exploit (if on 4.3) or bannerbomb (if on 4.2 and older) to get the HBC back, unless you have bootmii as boot2.
     
  6. xXxHaydenxXx
    OP

    Newcomer xXxHaydenxXx Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    Ah alright. Thanks for the info!
     
  7. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Just be sure to have priiloader installed, the format will not remove it. Then you can load the hackmii installer from priiloader without using an exploit.
     
  8. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    Argh. Forgot about priiloader since I don't use it.

    As mauifrog said, that'll work as well...
     

Share This Page