Can R4 run GBA & NES emulation?

Discussion in 'R4 DS' started by LeTep, Jun 2, 2008.

Jun 2, 2008

Can R4 run GBA & NES emulation? by LeTep at 5:38 PM (3,938 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. LeTep
    OP

    Newcomer LeTep Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Hi all. I'm looking to upgrade from my m3 lite, and I'm debating buying an R4.

    Can an R4 run GBA and NES games?

    Thanks.
     
  2. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    NES - yes, using an emulator.
    GBA - no, not directly. You can use GBA ExpLoader in combination with your M3 Lite though; it'll run clean GBA roms from a nice menu.
     
  3. mad567

    Member mad567 D. Gregar

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    505
    Location:
    London, UK
    Country:
    Greece
    NES games yes but for the GBA you'll definately need an expansion Pack:)
     
  4. LeTep
    OP

    Newcomer LeTep Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    OK, thanks!
     
  5. da_head

    Member da_head A dying dream..

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Toronto, Canader!
    Country:
    Canada
    don't buy the r4. it was good about a year ago. now there r better AND cheaper choices. examples?

    dstt, acekard 2, edge
     
  6. shakirmoledina

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    i suggest buying the DSTT for cheapness and good expectation for the future
    BUT the best IMHO at the moment which infact is like Excellent from the beginning but is greatly neglected is Supercard as u have read from the JPH-Gbatemp review
    Ur opinion is effected like mine since due to popularity i even chose the R4 but i knew cyclo was better (still i didn't consider getting the SC that much)
    Get the DSTT if u want it cheap but SC if u want the best... i mean comon Ingame cheat menu, RTS , more than 1 saves per game etc. Beautiful
     
  7. DarkLegend

    Newcomer DarkLegend Member

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    United Kingdom
    No gba,
    but theres a gbc and a gb in one called lamenoy
    yes for snes(I think)
     
  8. hybridkit

    Member hybridkit GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Messages:
    168
    Location:
    Cambridgeshire
    Country:
    United Kingdom
  9. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,359
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    christ the amount of times this has been asked lol

    yes to NES, master system, gamegear, snes, megadrive/genesis, GBC, GB

    but NOT GBA.
     
  10. Tikker

    Member Tikker GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    653
    Country:
    Canada
    if your M3 lite works fine, you're not really going to see much of an upgrade with any card

    your best bet is a slot1 with SDHC support

    supercard DSone, cycloDS, acekard, etc

    r4 is a great card, but I'd pick something with SDHC support
     
  11. hybridkit

    Member hybridkit GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Messages:
    168
    Location:
    Cambridgeshire
    Country:
    United Kingdom
    Yea, R4 is outdated now although it was a great cart.

    Get a cart that has SDHC support, it will be around the same price or lower the R4.
     

Share This Page