Can I run homebrew with Drivekey?

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by Sao Mortel, Jun 17, 2009.

Jun 17, 2009
  1. Sao Mortel
    OP

    Member Sao Mortel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Messages:
    533
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    I have a Drivekey installed; now I want to backup a game to a SD card. Can I do it and what is the homebrew called?
    Oh and I dont want to install the homebrew channel or anything permanent on my wii.
     
  2. Richy Freeway

    Member Richy Freeway GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 9, 2006
    Messages:
    776
    Country:
    United Kingdom
    Use bannerbomb or the twilight hack to run WiiDump from SD

    Bannerbomb : http://bannerbomb.qoid.us/

    Wiidump : http://gbatemp.net/index.php?showtopic=162018

    Follow the Bannerbomb instructions but instead of putting the hackmii installer in the root of the SD, put the Wiidump boot.dol in the root.

    When bannerbomb runs it will launch Wiidump and you can dump your game without installing anything to the Wii. Then you can burn the game and play it through your modchip.
     
  3. Sao Mortel
    OP

    Member Sao Mortel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Messages:
    533
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    Man i'm grateful you just saved me from a headache. Its was easy but i could not figure out 2+2...
     
  4. Richy Freeway

    Member Richy Freeway GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 9, 2006
    Messages:
    776
    Country:
    United Kingdom
    No problem.
     
  5. turbologo

    Newcomer turbologo Newbie

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Germany
    Hi!

    I´ve a little problem while trying to dump a game.

    First at all, the DriveKey-Chip is not installed in my console yet - but as I understood the guide shown above, this isn´t necessary, is it?

    So I took an old 2 gig SD-Card an put bannerbomb on it. After that, I took the boot.dol (ONLY that file!) and put it into the root directory.

    Then I used the discription above: WII-->go to Channel --> message pops up --> and then I pressed OK/YES (I can´t remember, but not "NO"! ;-D ).

    After that, bannerbomb loads about 1 second and then a message appeared: "Press any key to exit." So I pressed a key on the remote an the Wii reboots.

    That´s all. No dumping at all!

    Where is the mistake????

    Thanks a lot for an answer...


    PS: Sorry for my bad English, but school is over for a long time ;-)
     
  6. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    is the boot.dol on the root of the SD card??

    or if you have WC24 on try disabling it
     
  7. turbologo

    Newcomer turbologo Newbie

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Germany
    First: Thank you for the really fast answer!

    The .dol is in the root-directory of the sd-card. is there any other file from the WIIDUMP.ZIP required? Or just the .dol file?

    I tried to disable the wiiconnect24-function, unfortunately it changed nothing - I still get the message "Press any button to exit.", after doing this, the Wii reboots and nothing happened...
     
  8. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    does the "Press any button to exit." come from bannerbomb or wiidump, cause bannerbomb is just the loader for the .dol file.

    e.g. screens goes black then "Press any button to exit."

    or can you still see the channels in the background after you press ok from the WII-->go to Channel --> message pops up --> and then I pressed OK/YES sreen
     
  9. turbologo

    Newcomer turbologo Newbie

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Germany
    after pressing a button, the screen goes completely black and only in the upper left corner the well known "Press any key..." appears. No screens in background at all...

    btw: the wii isn´t modified yet, still running original menu 4.0E...
     
  10. BenieUK

    Member BenieUK GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    126
    Country:
    United Kingdom
    does wii dump not need ios249 to run ? i thought it did.
     
  11. turbologo

    Newcomer turbologo Newbie

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Germany
    hmm, I thought this whole procedure would be easy! ;-D

    Please, I have absolutely no idea what ios249 means... I think I cancel the whole procedure and use the sd-gecko instead...
     

Share This Page