Can I play pc games w/ these system specs?

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by 324atk, Oct 30, 2011.

Oct 30, 2011
  1. 324atk
    OP

    Member 324atk GBATemp's Personal Chocobo Breeder

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    136
    Location:
    The Boring Room. Not much here
    Country:
    United States


  2. Xuphor

    Banned Xuphor I have lied to all of you. I am deeply sorry.

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    1,681
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    That doesn't say the most important thing for gaming, your video card. Go to Start button, run, type in dxdiag, press enter. Go to the Video tab, tell us what it says under Name:
     
  3. 324atk
    OP

    Member 324atk GBATemp's Personal Chocobo Breeder

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    136
    Location:
    The Boring Room. Not much here
    Country:
    United States
    It says 'Intel(R) HD Graphics
     
  4. purplesludge

    Member purplesludge anyone have any ideas for this space

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    1,047
    Location:
    wv
    Country:
    United States
    Intel HD is just a chipset and will be limited to what it can play.
     
  5. 324atk
    OP

    Member 324atk GBATemp's Personal Chocobo Breeder

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    136
    Location:
    The Boring Room. Not much here
    Country:
    United States
    Any recommendations for better video cards then? Preferably cheap?
     
  6. Xuphor

    Banned Xuphor I have lied to all of you. I am deeply sorry.

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    1,681
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    that signifies you have a Intel onboard video card, which is total crap. The only games you'll be likely to play are veyr old games and games with insanely low requirements.

    EDIT: Geforce 8800 if you can find it, or GTS 250 or GTX 260. They are the cheapest cards you can get that are actually decent enough to run modern games.
     
  7. JoshuaS153

    Member JoshuaS153 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    213
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Minecraft actually chews up tonnes of resources.
    Minecraft's the only PC game I own that lags, it's weird like that.
     
  8. 324atk
    OP

    Member 324atk GBATemp's Personal Chocobo Breeder

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    136
    Location:
    The Boring Room. Not much here
    Country:
    United States
    Thanks dude. I'll see what I can do about getting a one of those cards. Also, one last noob question. I'm using a laptop, can i install a new video card w/o screwing stuff up?
     
  9. JoshuaS153

    Member JoshuaS153 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    213
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Is there any chance he has a switchable GPU?
     
  10. 324atk
    OP

    Member 324atk GBATemp's Personal Chocobo Breeder

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    136
    Location:
    The Boring Room. Not much here
    Country:
    United States
    How can I check?
     
  11. JasmineJewelThie

    Newcomer JasmineJewelThie Advanced Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    58
    Country:
    United States
    No your stuck with what you have got inside.
     
  12. JoshuaS153

    Member JoshuaS153 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    213
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Click Start , type 'device' in the search field, and then select Device Manager. Then expand 'Display adapters'
    If you have a switchable GPU there will be two different devices listed
     
  13. 324atk
    OP

    Member 324atk GBATemp's Personal Chocobo Breeder

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    136
    Location:
    The Boring Room. Not much here
    Country:
    United States
    Shoot, okay thanks for the help.


    Nope only one. Looks like I'm not playing games anytime soon. :(
     
  14. JoshuaS153

    Member JoshuaS153 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    213
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    There's always Terraria :)
     
  15. 324atk
    OP

    Member 324atk GBATemp's Personal Chocobo Breeder

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    136
    Location:
    The Boring Room. Not much here
    Country:
    United States
    Funny you mention, Terraria lags too. This laptop's a piece of junk :P
     
  16. JoshuaS153

    Member JoshuaS153 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    213
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    There's always Terraria :)
    There's always pong :P

    EDIT: 200th post.
     
    1 person likes this.
  17. JasmineJewelThie

    Newcomer JasmineJewelThie Advanced Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    58
    Country:
    United States
    Nah that laptops pretty nice, don't blame it for being a laptop. Just get a desktop for gaming.
     
  18. 324atk
    OP

    Member 324atk GBATemp's Personal Chocobo Breeder

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    136
    Location:
    The Boring Room. Not much here
    Country:
    United States
    I'll definitely look in to it, any recommendations?
     
  19. Xuphor

    Banned Xuphor I have lied to all of you. I am deeply sorry.

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    1,681
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Honestly your best choice is to go to a local Best Buy, Fry's, Microcenter, CompUSA, whatever you have near you, and ask them. Tell them your budget, and say you want the best quality gaming desktop you can afford.
     
  20. 324atk
    OP

    Member 324atk GBATemp's Personal Chocobo Breeder

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    136
    Location:
    The Boring Room. Not much here
    Country:
    United States
    Okay. Thanks for all your help everybody :D
     

Share This Page