can I dump savs with wood R4 + 3 in 1??

Discussion in 'R4 DS' started by pikachu945, Jul 10, 2010.

Jul 10, 2010
  1. pikachu945
    OP

    Member pikachu945 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    683
    Country:
    Canada
    I would like to dump my soulsilver sav from the soulsilver cart I have thanks!
     
  2. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    I think to be able to dump HG/SS saves you need to modify your cart (connect two points via a wire) or use a device that I can't recall the name of... It's like NDS+...


    Unless there's been a new dumping utility made.
     
  3. pikachu945
    OP

    Member pikachu945 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    683
    Country:
    Canada
    you mean nds adapter plus I have that already but it broke.....
     
  4. goncalodoom

    Member goncalodoom GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    353
    Location:
    portugal
    Country:
    Portugal
    i used action replay maxduo,and it worked perfectly
     
  5. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    Good news, there's actually a method.
    http://gbatemp.net/t238976-soul-silver-save-dump

    In a nutshell, you load savhax, insert HG/SS, copy the EEPROM to the SRAM of a memory expansion (EZ flash, opera ram, etc), then copy the SRAM to a file on Slot1.
    I did it and was able to dump my Soul Silver gamesave, but not perfectly...two of my pokémon became bad eggs, others had corrupted names. But they were all easily fixable using Pokésav.
     
  6. pikachu945
    OP

    Member pikachu945 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    683
    Country:
    Canada
    I have followed everything really close and it still does not work!
     
  7. pikachu945
    OP

    Member pikachu945 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    683
    Country:
    Canada
    it is stuck at writing 512kb file I think its froze?
     
  8. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    Hmm, well I don't know what the problem you're having is.
    I was able to do it using my Acekard 2i and EZFlash 3in1.
     
  9. pikachu945
    OP

    Member pikachu945 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    683
    Country:
    Canada
    I have R4 and 3 in1 using wood 1.10
     
  10. pikachu945
    OP

    Member pikachu945 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    683
    Country:
    Canada
    still no luck I used my acekard 2i but its still READING SRAM
     

Share This Page