Can AKAIO act as a PASSME for Slot2 Devices?

Discussion in 'Acekard' started by Rascal, May 14, 2010.

May 14, 2010
  1. Rascal
    OP

    Member Rascal GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 23, 2008
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    I recently purchased a Supercard Lite for dumping my own ROMs and want the option to boot it in DS mode (PASSME) without flashing my DS Lite with FlashMe. I've been able to do this in the past with other flash carts (for example, a CycloDS) but I can't find a way to do it in AKAIO. I've searched the forums and wiki and still haven't found out if it is possible.
     
  2. Gamer

    Member Gamer DS Gamer

    Joined:
    Oct 28, 2002
    Messages:
    628
    Location:
    Monterrey, México
    Country:
    Mexico
    Yes, press B until you see the "MicroSD Card" and "GBA Game" options. Press L+A in the last one to boot the Slot-2 in NDS Mode.

    BTW, that is written in the AKAIO wiki (search the word passme):
    http://wiki.gbatemp.net/wiki/AKAIO
     
  3. VatoLoco

    Member VatoLoco Don't crush that dwarf, hand me the pliers.

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    2,261
    Location:
    Ya Cant Get There From Here
    Country:
    United States
    Try pressing L+A on the slot2 icon at the menu (NDS, GBA, shortcut) screen
     
  4. Rascal
    OP

    Member Rascal GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 23, 2008
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    And now I'm embarrassed as he!!. Thanks guys.
     
  5. cruznik71450

    Member cruznik71450 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    126
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    I was wondering this for myself. I'm very glad I looked in here. Now I know.
     
  6. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    Press Y on the slot2 icon for the options [​IMG]
     
  7. spark1223

    Member spark1223 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    409
    Country:
    United States
    What would someone be using passme for these days? I just curious...
     
  8. Rascal
    OP

    Member Rascal GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 23, 2008
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    To boot to a Supercard Lite, run the Slot2 version of Wood Dumper, and dump ROMs with complete headers.

    And not using FlashMe because the DSL is a Gold Zelda Triforce limited edition and I don't want to risk bricking it.
     
  9. VatoLoco

    Member VatoLoco Don't crush that dwarf, hand me the pliers.

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    2,261
    Location:
    Ya Cant Get There From Here
    Country:
    United States
    i occasionally use it to launch my slot-2 MaxMediaDock (to dump games or test out MaxOverload updates).

    i also use the passme function to play the Heretic port i have flashed to the NOR of my 3in1 =)
     
  10. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    Wood Dumper? I've been using Rudolph's NDS Backup Tool.
    I need to look into that.

    Actually I do the exact same thing, passcard boot Supercard Lite into NDS mode, and use it to dump roms.
    But actually, I use an Action Replay DS as my passcard, hold select for three seconds and it'll boot Slot-2 in NDS mode!
     
  11. Rascal
    OP

    Member Rascal GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 23, 2008
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    Rudolph's tools aren't trusted anymore for scene releases.

    I've got an Action Replay and have done that it the past, but the AR sticks out too far. I only use this DSL for dumping and beta testing and it is in a very slim case.
     

Share This Page