Buying new computer

Discussion in 'General Off-Topic Chat' started by juggernaut911, Apr 18, 2007.

Apr 18, 2007

Buying new computer by juggernaut911 at 5:17 AM (770 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. juggernaut911
    OP

    Member juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    4,153
    Country:
    United States
    okay so just a fresh thread for the "Upgrading crap computer" thread!

    with a Newegg.com list of what I pieced together which I think is really good! [​IMG]
    My Newegg list of what I think is my best/complete list!

    PS: budget increased (duh!)!!!
    PSS: please say if there is any compatibility issues with the list! I am still learning. [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    thnx!

    EDIT: PLEASE POST A REVIEW!!! (not necessary)
     
  2. BoneMonkey

    Banned BoneMonkey The cheese stash is a lie.

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    3,226
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    get a cheaper keyboard hehe
     
  3. Taras

    Member Taras I'm Not Hating, I'm Just Sayin'

    Joined:
    Dec 10, 2005
    Messages:
    677
    Location:
    Boxcar #142, Santa Fe rail
    Country:
    United States
    Is your current HD w/ the OS a SATA drive? otherwise you'll need an adapter card.
     
  4. juggernaut911
    OP

    Member juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    4,153
    Country:
    United States
    pretty sure its an IDE why would I need an adapter???!!! [​IMG] [​IMG] :'(
     
  5. Dirtie

    Former Staff Dirtie :'D

    Joined:
    Sep 9, 2003
    Messages:
    3,705
    Location:
    Zealer
    Country:
    New Zealand
    Get a 965 based mobo and a core 2 duo [​IMG]

    Your components are gonna be outdated really fast otherwise.
     
  6. cheesyPOOF5

    Member cheesyPOOF5 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 21, 2006
    Messages:
    419
    Country:
    United States
    Dual core FTW
     
  7. juggernaut911
    OP

    Member juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    4,153
    Country:
    United States
    I'll do core duo and stuff later but whats 965?
     
  8. MajinGohan

    Member MajinGohan GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    429
    Country:
    Germany
    The CPU socket on your Motherboard.
     
  9. WeaponXxX

    Member WeaponXxX Too F'in Blonde

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    2,868
    Location:
    Currently in Chicagoooooooo
    Country:
    United States
    965 is actually Intel's chipset for the motherboard....still looking over you PC Jug
     
  10. juggernaut911
    OP

    Member juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    4,153
    Country:
    United States
    ya! [​IMG] cant be too sure! wanna "PIMP" (used loosely) it out!

    MAIN HD: 3.5" SATA! (YAY!!! i think)
    if I get a different 965, I couldnt use my LGA775!!! [​IMG]
    I DONT WANNA DO Core Duos! [​IMG]

    is my proccesor good?
     
  11. WeaponXxX

    Member WeaponXxX Too F'in Blonde

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    2,868
    Location:
    Currently in Chicagoooooooo
    Country:
    United States
    Well it is definitely a "budget PC" I'll tell you right now those Prescotts run HOT. I have a few in my office that my employees use and they hit about 140 degrees (F). To compensate for the high temperatures I'd recommend either a case with better air flow. (An INTAKE on the front of the case and maybe TWO 80mm or just one 120MM) or go balls out on a CPU cooler spending about 40 bucks on a cooler. I am running the Dual Cores which run much cooler at 34-39 degrees  but your not gonna pull that off with your budget. Never used the Mobo company so I can't recommend....for the price though...maybe you can go to a newer chipset like Dirtie said. Video Card...really up to what your doing with it... The PSU is kinda important as it really is the HEART...I always recommend going quality with a PSU but again Budget is budget...Ram .... I know your going budget but I'd really get two matching pairs of 512 for two reasons....1) You'll be running dual channel and 2) 512 aint much. That's about all I got ta say....
     
  12. WeaponXxX

    Member WeaponXxX Too F'in Blonde

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    2,868
    Location:
    Currently in Chicagoooooooo
    Country:
    United States
    Yes 965 Chipset runs off LGA775.....I just put one of my 3.4 LGA775's into a 975 Chipset board and it runs great.
     
  13. juggernaut911
    OP

    Member juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    4,153
    Country:
    United States
    oooh! [​IMG]

    I want to do a little bit of games and not sure bout harddrive being SATA I'll post pics tommorow!
    night
     
  14. superkrm

    Member superkrm GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 2, 2006
    Messages:
    390
    Location:
    a Rick Rolled Nation
    Country:
    United States
    i must say it is pretty crappy.

    dvd rom [​IMG] get a dvd burner instead

    at least get a 7600gt from nvidia

    for budget i would go with amd and a nforce 4 board

    they just keep slashing prices
     
  15. pikachucrackpipe

    Member pikachucrackpipe President

    Joined:
    Sep 6, 2003
    Messages:
    2,189
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    LOLZ! and you're planning on building your own box? [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     

Share This Page