1. sirgilmour

    OP sirgilmour GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 16, 2013
    Messages:
    219
    Country:
    Canada
    Applications and emulators. Anyone found a fix?
     
  2. hippy dave

    hippy dave BBMB
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    6,346
    Country:
    United Kingdom
    Are you running homebrew from an nsp? Run using title override (holding R while starting a game is the default config) instead, and you'll get atmosphere's temporary fix to make buttons work.

    Update your homebrews as new versions are released to make sure you're set for the future.
     
  3. Sno0t

    Sno0t GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2015
    Messages:
    208
    Country:
    Gambia, The
    Dude, every hb app has to be recompiled.
    That was mentioned everywhere regarding 9.0.0 and atmosphere :/
    Seems like you're screwed for now.
    Sry pal, guess you'll have to wait for recompiled versions :)
     
  4. hippy dave

    hippy dave BBMB
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    6,346
    Country:
    United Kingdom
    Existing homebrew should still work on properly configured atmosphere, as it has a temporary workaround in the latest version. Temporary as in it will be removed in future versions, so homebrew still needs to be recompiled for future, but it should work now if things are set up right.

    If not the nsp thing, someone else had this problem after installing blawar's app that fucks with people's configuration.
     
  5. hyperxunda

    hyperxunda Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 24, 2015
    Messages:
    12
    Country:
    Brazil
    Update Atmosphere "0.10.2"
    "to fix compatibility with old homebrew."

    Enable line on file "system_settings.ini" in folder "atmosphere/config_templates"
    Remove ";" in file option to active:
    "enable_deprecated_hid_mitm = u8!0x1"
    "0 = Do not enable, 1 = Enable."


    Example:
    [eupld]
    upload_enabled = u8!0x0

    [ro]
    ease_nro_restriction = u8!0x0

    [atmosphere]
    fatal_auto_reboot_interval = u64!0x0
    power_menu_reboot_function = str!payload
    dmnt_cheats_enabled_by_default = u8!0x1
    dmnt_always_save_cheat_toggles = u8!0x0
    enable_hbl_bis_write = u8!0x0
    enable_hbl_cal_read = u8!0x0
    fsmitm_redirect_saves_to_sd = u8!0x0
    enable_deprecated_hid_mitm = u8!0x1

    Copy file to "atmosphere/config"
    Profit
     
    Last edited by hyperxunda, Jan 12, 2020
  6. Nasby321

    Nasby321 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 27, 2019
    Messages:
    12
    Country:
    United States

    I tried this here and it does not work for me. My homebrew menu runs in applet mode and I have also tried running it through a game (launching game holding R). The App I'm trying is VBA next, last updated a year ago. I don't like Retroarch version because the fast forward and rewind options don't work as well as the standalone app. Also tried a clean install of atmosphere 10.2.
     
  7. deejay87

    deejay87 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 25, 2019
    Messages:
    125
    Country:
    France
    Have you restart ?
    But this work, but maybe not for all homebrews
    For Retroarch you have to use a forwarders nsp for best stability
     
    Last edited by deejay87, Feb 9, 2020
  8. Nasby321

    Nasby321 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 27, 2019
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Thanks for the reply. It seems to only be a problem with VBA Next and a few older HB apps. Will just use Retroarch with mGBA core. Apparently the fast forward problem and rewind problem was linked to the threaded video option.
     
  9. MUDD_BR

    MUDD_BR GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    659
    Country:
    Brazil
    Sorry to enter another one´s thread, but can you please share your config file?
    If anyone else read this and have this working please help!
    I can´t made this to work no matter what I did... it was working on Atmos 10.2, I´ve updated to 10.5 and even downgrade didnt´fix this. Already tried the mitm line and no success.
    Thanks!
     
  10. DCRX2020

    DCRX2020 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 4, 2019
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    I've had this problem for a year, like a text editor or file browser, I cannot use the buttons at all. Only the touch screen.
     
  11. davidgilmour

    davidgilmour Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 21, 2007
    Messages:
    67
    Country:
    United States
    Removing the “;” does not help. Still does not work!
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - applications, homebrew, updating