Burning wii games

Discussion in 'Wii - Hacking' started by nintendoom, May 24, 2010.

May 24, 2010

Burning wii games by nintendoom at 1:26 PM (1,721 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. nintendoom
    OP

    Member nintendoom Nintendoom

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,101
    Location:
    Viridian City
    Country:
    Antarctica
    Hey i know how to burn pc iso files ..
    but burning wii games yes but, what disk does it need to work??
    does it require some software??
    How much GBs do you need to burn it???
    Advanced thanks!!!
     
  2. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    There are loads of faqs here, you really didnt need a new thread.

    However I'll be kind and answer. You burn them the same way as pc isos, but you NEED to use DVD-r.

    Each game is 4.7gb (apart from very few dual layer games which are 8.5gb)
     
  3. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,383
    Country:
    Sweden
    IMGBurn is your friend!
     
  4. nintendoom
    OP

    Member nintendoom Nintendoom

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,101
    Location:
    Viridian City
    Country:
    Antarctica
    Hey, whats the difference between Dual Layered and the uhmm single ... uhme layered disk??
    WhaT should i use the DL or SL?? What should i buy the branded one or the local one??
    Thank you for your kindness and your answer.
    Oh wait yeah i remember, whats the difference between dvd+r and dvd-r
    can you help me choose?? pls
    heres the link on where ill buy it
    http://www.cdrking.com/?mod=products&t...=22&main=22
    Thanks for your concern!
     
  5. muck chucker

    Member muck chucker GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    161
    Country:
    United States
    Just get single layer discs and the wii works best with -r discs cheap ones should be ok.

    Ooh and dual layer discs are just like having two singles on top of each other but not many games require them they hold 8gigish instead of 4 and can be expencive.
     
  6. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    Metroid Prime Trilogy, Super Smash Bros Brawl and Sakura Wars need dual layer. Anything else, use single layer.

    Theres no difference between +r and -r except that different readers read different formats. Get the verbatim brand, they are the best.
     
  7. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    this it's ALL you need
     
  8. nintendoom
    OP

    Member nintendoom Nintendoom

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,101
    Location:
    Viridian City
    Country:
    Antarctica
    Hey mate, can i buy a dual layer and put a non dual layer game in it??
     
  9. C.S.I.

    Member C.S.I. GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    410
    Location:
    Down under
    Country:
    Australia
    Yes, but that is a BIG waste of money.

    Dual layer are like 10 times the price of Single Layer DVD-R
     
  10. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    why would you want to do that? [​IMG]
     
  11. nintendoom
    OP

    Member nintendoom Nintendoom

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,101
    Location:
    Viridian City
    Country:
    Antarctica
    because i accidentally bought 2 DL, and i only bought 1 SL.
    But its fine if i can put a game on it , it just cost 2x the SL
    it was just like 85 cents of wasting my money. [​IMG] [​IMG]
    yello [​IMG]
     
  12. Fishaman P

    Member Fishaman P Speedrunner

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    3,174
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    OR: you could put a multi-boot GCN ISO on there. 8.5GB=...10 average shrunk GC games?
     
  13. nintendoom
    OP

    Member nintendoom Nintendoom

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,101
    Location:
    Viridian City
    Country:
    Antarctica
    GCN Games??????????????
    or can i just put another WII game....
    can you teach me how to do the multiboot thingy
    thanks
     

Share This Page