Built In Freeloader To Games

Discussion in 'Wii - Hacking' started by jaxxster, Mar 20, 2008.

Mar 20, 2008

Built In Freeloader To Games by jaxxster at 4:11 PM (9,082 Views / 0 Likes) 46 replies

  1. jaxxster
    OP

    Member jaxxster The Heretic

    Joined:
    Oct 31, 2006
    Messages:
    2,423
    Location:
    South East London
    Country:
    United Kingdom
    Just read this over on BCG's forums

    "HI

    Just used Trucha to remove 'Apploader.bin' from Datel FreeLoader. Then opened 'Links Crowbow training NTSC' and then using trucha removed apploader.bin (from first partition) too replace it with apploader.bin from freeloader then signed/savd

    Now when disk is booted Freeloader runs as normal then i boot same disk to play game!! save swapping disk.

    Enjoy"

    Any one tried this out yet?
     


  2. armagedalbeebop

    Member armagedalbeebop GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    225
    Country:
    Portugal
    [​IMG] this could be interesting
     
  3. jpxdude

    Member jpxdude GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 5, 2006
    Messages:
    768
    Location:
    London UK
    Country:
    United Kingdom
    Damn!! if this is true [​IMG] We could all be playing region free at 480P! Might test this later at home :-P
     
  4. mugel0190

    Newcomer mugel0190 Advanced Member

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    53
    Country:
    Germany
    Interesting. But what is the advatage over VMC? The biggest pro for the freeloader is, that you don't have to modify the iso...

    Nevertheless it is always good to test and try and try and test and success and error and so on [​IMG]
     
  5. aligborat69

    Member aligborat69 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    498
    Country:
    You are still modifying the iso... because you need to use Trucha to replace the file in the first place, then re-sign it before burning.

    I will try it when i get home.

    :-)
     
  6. jpxdude

    Member jpxdude GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 5, 2006
    Messages:
    768
    Location:
    London UK
    Country:
    United Kingdom
    *Don't modify ISO
    *No worry of update!
    *Can output to 480p properly (issues with VMC lock games like SSBB to 480i)
    *Simpler solution just using 'replace' in trucha signer
     
  7. josh41091

    Newcomer josh41091 Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Messages:
    44
    Location:
    Right behind you!
    Country:
    United Kingdom
    Tis very interesting, currently testing with Pokemon Battle Revolution, originally PAL but has been patched to NTSC for testing purposes (plus had I had a US update inserted in thanks to Wii Update Manager). Currently burning disk, will report back to see if this works. This could help with the SSBB swapping and having it built in would make life easier...

    EDIT: Just tested and just as it says, replace the apploader.bin with the Datel Freeloader version and the lines come across the screen and game loads perfectly. Didnt even ask for an update. So you could have a ppf made which will patch all games with the Datel version of the apploader.bin making it region free. Obviously this would only work with modchips and im not sure about the copyrights but could be useful. I havent got a version of SSBB to test this. Probs someone could test?
     
  8. malsuk

    Member malsuk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    121
    Location:
    Essex, UK
    Country:
    United Kingdom
    this is great news gonna test this out with SSBB. as said a PPF patch would be awesome
     
  9. Hit

    Member Hit GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    813
    Country:
    Netherlands
    So what?, Is it so hard to put the freeloader disc in your wii?!
     
  10. junp3i

    Newcomer junp3i Member

    Joined:
    May 5, 2007
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    this saves disc swapping, and anything that saves time and is as easy to use as a PPF patch will be used, i mean, people flash their DS's to remove the warning screen at boot.

    Also, As Trauma Center New Blood cant be opened with Trucha, a PPF would be the only way to apply this, right?

    That means im-a gonna need a PPF for my trauma center iso. I'm gonna be patching my SSBB iso tomorrow, left all my dual layer discs at my parents house when i was chipping my dads wii, D'OH!
     
  11. jaxxster
    OP

    Member jaxxster The Heretic

    Joined:
    Oct 31, 2006
    Messages:
    2,423
    Location:
    South East London
    Country:
    United Kingdom
    ^^??

    It's sure a lot easier and quicker than putting 2 discs in your wii.
     
  12. ShadowXP

    Member ShadowXP ¯\_(ツ)_/¯

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Messages:
    3,430
    Country:
    United Kingdom
    could this lead to no more "HAI GUYZ DOSE IT WORK ON PAL???"
     
  13. coolbho3000

    Member coolbho3000 GBATemp Kikkoman Naturally Brewed SoySauce Fanatic

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    2,095
    Location:
    Kikkoman Factory
    Country:
    Yes!!!

    This is a major breakthrough!
     
  14. Hit

    Member Hit GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    813
    Country:
    Netherlands
    You only need to insert freeloader ones right?
     
  15. Ryankn

    Newcomer Ryankn Member

    Joined:
    Nov 17, 2006
    Messages:
    15
    Country:
    Netherlands
    Tried this with PES2008 NTSC on PAL machine, the game does start but everything is red. Tried 50Hz and 60Hz and setting the language on English.
    Edit:Seems to be the RGB cable problem.
     
  16. Apakarta

    Member Apakarta GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    102
    Country:
    Sweden
    awesome jax...this is very good news

    Posts merged

    awesome jax...this is very good news
     
  17. Nekobibu

    Newcomer Nekobibu Advanced Member

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    62
    Country:
    France
    Sounds like the typical Freeloader problem... how old is your TV set?
     
  18. jaapie18

    Newcomer jaapie18 Member

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    Netherlands
    Will this solve the rgb cable problem too? (red colors).
     
  19. Nekobibu

    Newcomer Nekobibu Advanced Member

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    62
    Country:
    France
    Dude, you should consider learning to read previous posts... Like, the one JUST before yours.
     
  20. Ryankn

    Newcomer Ryankn Member

    Joined:
    Nov 17, 2006
    Messages:
    15
    Country:
    Netherlands
    No, read my post on the previous page.
     

Share This Page