Bricked after Waninkoko's Firmware Updater 4.0

Discussion in 'Wii - Hacking' started by res1, Mar 27, 2009.

  1. res1
    OP

    res1 Member

    Newcomer
    34
    0
    Mar 25, 2006
    I apologize if this has already been addressed. I searched but couldn't find a solution.

    Using Waninkoko's Firmware Updaters 4.0 I seem to have bricked my Japanese Wii, with a legacy Wiikey. Everything was going fine at first. However, after the Photo Channel I got an error and a black screen. After resetting I still get a black screen.

    Is there anything I can do at this point, like using a SaveMii or am I screwed? Thanks. [​IMG]
     


  2. wingzrow

    wingzrow GBAtemp Regular

    Member
    256
    0
    Oct 14, 2008
    United States
    Well if it's a japanese system could it be you installed the american firmware on it causing the brick?

    As far as what you should do in the future, be sure to install a save menu on your wii that your system will auto boot to if the system menu gets corrupted. My wii was bricked earlier today but I saved it because I was able to go into the homebrew channel in the save menu and reinstall 3.2
     
  3. res1
    OP

    res1 Member

    Newcomer
    34
    0
    Mar 25, 2006
    Thanks for your reply. As far as I could tell Waninkoko's updater downloaded the Japanese firmware.
     
  4. kashin

    kashin GBAtemp Fan

    Member
    308
    0
    Oct 19, 2008
    Netherlands
    What do you mean by ''As far as i could tell'' ?
    Do you remember actually selecting the proper (J) firmware?
     
  5. Bladexdsl

    Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Member
    15,763
    3,437
    Nov 17, 2008
    Australia
    Queensland
    wans updater never works for me it always fails on ios38 content #15 error ret=1 fuck it must not work on Australian PAL. it never bricked lucky though I'm not touching this again.
     
  6. res1
    OP

    res1 Member

    Newcomer
    34
    0
    Mar 25, 2006

    Sorry for not being clear. Yes, it said (J).
     
  7. HaloBenish

    HaloBenish GBAtemp Fan

    Member
    385
    8
    Feb 1, 2008
    Canada
    Your not the only one, bricked mine too. I got a black screen saying the system files are corrupt (with part of the letters missing) but I somehow managed to get back into preloader and I ran CIOS downgrader to resort to 3.2U and all is well now, just not gunna run that program ever again.
     
  8. bebs

    bebs GBAtemp Regular

    Member
    216
    0
    Dec 4, 2008
    what do you mean?

    is it possible to install a save menu?by what?
     
  9. phaerun

    phaerun GBAtemp Regular

    Member
    103
    2
    Mar 16, 2008
    Greece
    Αθήνα
    Dunno why that happened to you guys, but it worked like a charm for me. it put the 4.0E. then i overwrote the IOS 61 and 60 with the patched versions and now I am happy camper.
     
  10. cthg

    cthg GBAtemp Regular

    Member
    197
    2
    Jan 22, 2009
    United States
    it bricked my wii

    it said the install was successful and I press a button to restart didn't restart.

    cold boot: black screen...!
     
  11. kimikal27

    kimikal27 GBAtemp Maniac

    Member
    1,381
    0
    Oct 28, 2008
    Galway
    many bricks?
    cool... learn how to read and be patient
     
  12. cthg

    cthg GBAtemp Regular

    Member
    197
    2
    Jan 22, 2009
    United States
    I freaking did waninkoko's updater
    that's supposed to work!
     
  13. kimikal27

    kimikal27 GBAtemp Maniac

    Member
    1,381
    0
    Oct 28, 2008
    Galway
    your suppose to read as well ...

    if you had, you would not have bricked your wii
     
  14. cthg

    cthg GBAtemp Regular

    Member
    197
    2
    Jan 22, 2009
    United States
    who said that waninkoko's updater bricks wii's?
     
  15. kimikal27

    kimikal27 GBAtemp Maniac

    Member
    1,381
    0
    Oct 28, 2008
    Galway
    you not reading bricks wii's not waninkoko's updater
     
  16. Dr Eggman

    Dr Eggman I am THE Eggman.

    Member
    225
    25
    Jul 12, 2008
    Canada
    Eggmanland! (Toronto IRL)
    Ha, i just used it after reading all this and when it said press a button to restart my wii was on a black screen and i almost pissed myself. But luckily the sysmenu loaded and no brick or semi-brick!
     
  17. HaloBenish

    HaloBenish GBAtemp Fan

    Member
    385
    8
    Feb 1, 2008
    Canada
    It didnt bother me that much because cios downgrader fxed everything. Wii Works fine now
     
  18. Chinman

    Chinman GBAtemp Regular

    Member
    261
    0
    Dec 16, 2006
    after the restart i got a system files corrupted message too, but worked out it was a guitar hero custom disc i had that was in the wii, took it out and rebooted and everything was fine for me. however the sd games failed to launch, possibly cos i use a microsd in an adapter rather than an actual sd card, so i reverted back to 3.2e. yay i got starfall back too
     
  19. res1
    OP

    res1 Member

    Newcomer
    34
    0
    Mar 25, 2006
    Has anyone stuck with a black screen (no text) been able to resolve this?
     
  20. DarrenSW

    DarrenSW Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Mar 28, 2009
    Black screen here too. UK PAL, was 3.4E, now... nothing [​IMG]

    Oh, and I can and did read [​IMG]