BotW Keo Ruug Shrine Major Glitch

Discussion in 'Wii U - Games & Content' started by macschwag14, May 19, 2017.

  1. macschwag14
    OP

    macschwag14 Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Mar 5, 2013
    United States
    I've put about 60 hours into Breath of the Wild without any issues until now. Whenever I descend into the Keo Ruug shrine in the Lost Woods, the image just becomes different colored grey blocks and triangles that morph against the screen. I can longer see Link or the inside of the shrine; just a grey, abstract mess. The shrine's intro text, though, displays correctly and so do all of the game menus. Consequently, I can't navigate or complete the shrine.

    Any ideas? I'm playing on a Wii U (8GB model) with Haxchi. The game is on a Y-cabled USB 3 external drive, and is patched. The first patched was the fake-signed version.
     
    Last edited by macschwag14, May 19, 2017
  2. Lezil

    Lezil Member

    Newcomer
    10
    3
    Jul 18, 2017
    United States
    I have never had any problems on my official disk + update - have logged over 100 hours in normal and probably another 30 in master
     
    KiiWii likes this.
  3. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    11,445
    4,761
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    I have heard of people having similar glitches in certain areas. I think someone said their issue was solved when they moved the game to NAND, but obviously that's not an option for you. Are you using a flash drive or a HDD?
    Also, have you tried reinstalling the game/update?
     
  4. macschwag14
    OP

    macschwag14 Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Mar 5, 2013
    United States
    I ended up fixing it by deleting the updates and the game and then downloading the game from a different source. I also took the official updates. It worked great after that and every shrine since has been fine as well.