Homebrew Homebrew app Bloopair: Connect Controllers from other Consoles natively

DolpinCube

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 4, 2017
Messages
106
Trophies
0
Age
25
XP
487
Country
United States
is that the way you wanted it modded?
Well I use different 8bitdo controllers in Xinput mode as well. I thought there would be a way for Bloopair to regonize the controller (kinda like HID to VPad) and configure it to what I want it to be. So something like a button combo to switch the controller config for A B X Y would be a big difference for me.
 

DolpinCube

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 4, 2017
Messages
106
Trophies
0
Age
25
XP
487
Country
United States
that configuration is mapped to X is Y, Y is X, B is A, A is B.
Yeah. I know. I just mean if someone could incorperate a button combo for swapping the a b x y buttons for xinput controllers. It's honestly a pain in the neck if I have to edit files every time if I want to use a different controller that uses xinput
 

Jimbox

New Member
Newbie
Joined
Jun 26, 2022
Messages
1
Trophies
0
Age
23
Location
Ajya
XP
8
Country
Guatemala
Hello friends, do you know if there is any way for my generic controls to be compatible with bloopair? I have 2 terios t3 and they connect with bloopair, but the console does not recognize them :(. If you know of any possible way, I would appreciate it :)
 

BaamAlex

Rülpsen ist Alpha
Member
Joined
Jul 23, 2018
Messages
4,980
Trophies
1
Age
27
Location
Lampukistan
Website
hmpg.net
XP
4,477
Country
Germany
Hello friends, do you know if there is any way for my generic controls to be compatible with bloopair? I have 2 terios t3 and they connect with bloopair, but the console does not recognize them :(. If you know of any possible way, I would appreciate it :)
There is no other way atm. Maybe you could try hid2vpad. Otherwise...sorry.
 
  • Like
Reactions: Jimbox

amm0

New Member
Newbie
Joined
Jun 30, 2022
Messages
4
Trophies
0
Age
21
Location
CA
XP
17
Country
United States
Hey there y'all, every time I'm in Homebrew and press "load" my wii u freezes and I have to restart the console. I can't get this to work, any suggestions?
 

amm0

New Member
Newbie
Joined
Jun 30, 2022
Messages
4
Trophies
0
Age
21
Location
CA
XP
17
Country
United States
Hey there y'all, every time I'm in Homebrew and press "load" my wii u freezes and I have to restart the console. I can't get this to work, any suggestions?
 

BaamAlex

Rülpsen ist Alpha
Member
Joined
Jul 23, 2018
Messages
4,980
Trophies
1
Age
27
Location
Lampukistan
Website
hmpg.net
XP
4,477
Country
Germany
Hey there y'all, every time I'm in Homebrew and press "load" my wii u freezes and I have to restart the console. I can't get this to work, any suggestions?
I had the same issue. My problem was, that I used the homebrew channel forwarder (which is an older version i would say). I found out that loading an .elf file doesn't freeze my wii u. Either you load such an .elf file first, close it and then boot up your homebrew (which should be an .rpx). Or use the mii maker channel. Inside there is the newest homebrew channel which load every homebrew app without any problems.
 

TKOMooseman

New Member
Newbie
Joined
Jan 8, 2019
Messages
4
Trophies
0
Age
23
XP
51
Country
United States
I'm having an issue with the latest tiramisu and bloopair; I'm having trouble launching the pairing menu whenever I select it using the hblc it freezes my system forcing me to reboot, do I need to have a controller paired first? I was hoping this could maybe work to get my wired gamecube controllers to emulate pro controllers;

oops just saw my issue above this
 

TKOMooseman

New Member
Newbie
Joined
Jan 8, 2019
Messages
4
Trophies
0
Age
23
XP
51
Country
United States
I had the same issue. My problem was, that I used the homebrew channel forwarder (which is an older version i would say). I found out that loading an .elf file doesn't freeze my wii u. Either you load such an .elf file first, close it and then boot up your homebrew (which should be an .rpx). Or use the mii maker channel. Inside there is the newest homebrew channel which load every homebrew app without any problems.
Thank you for solving my issue; anyone else struggling this also works with hid to vpad because that also does not run on an older hblc version
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: Won't lie kinda cool...