Homebrew Homebrew app Bloopair: Connect Controllers from other Consoles natively

Skindredas

Member
Newcomer
Joined
Sep 26, 2019
Messages
21
Trophies
0
Age
30
XP
98
Country
Lithuania
Guys how to pair DS3 controller?

Then i run bloodpair app and connect usb cable to console nothing happens.

it says:
Connect a Dualshock 3 using usb..
Press Home to Exit
Failed to read local bda (make sure bloodpair is active)
 

NecroNexus

Active Member
Newcomer
Joined
Sep 22, 2021
Messages
35
Trophies
0
Age
14
XP
171
Country
United States
Excuse me, but it seems that theres a problem with this new homebrew application.
Whenever attempting to sync a WiiMote to the console it will refuse to do so at all. It seems that the .rpx file seems to affect the WiiMote syncing proccess when attempting to pair a WiiMote, therefore rendering the whole thing useless for the controllers.
The controllers work before after putting the "bloopair.rpx" file in the SD Card, but after that if you try to sync any other WiiMotes they will not sync up anymore.
 

godreborn

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
28,541
Trophies
2
XP
18,432
Country
United States
Excuse me, but it seems that theres a problem with this new homebrew application.
Whenever attempting to sync a WiiMote to the console it will refuse to do so at all. It seems that the .rpx file seems to affect the WiiMote syncing proccess when attempting to pair a WiiMote, therefore rendering the whole thing useless for the controllers.
The controllers work before after putting the "bloopair.rpx" file in the SD Card, but after that if you try to sync any other WiiMotes they will not sync up anymore.
not sure, but I just tried to sync a wiimote, and it worked for me. it was the luigi, character wiimote. I was using the mario one, so I think I'll use luigi's today. :D
 

godreborn

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
28,541
Trophies
2
XP
18,432
Country
United States
@GaryOderNichts , not sure what's going on today, but I keep being disconnected on the dual sense. it's happened 3 times so far. all I've done is synced a wiimote, played a vwii game for a couple hours (no issues here), then returned to the wii u menu from the vc inject, synced the dual sense to play a wii u game. I don't know if that's caused an issue or not. it happens randomly too, so there's no way to predict it.
 

GaryOderNichts

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 9, 2018
Messages
564
Trophies
1
XP
3,308
Country
Germany
@GaryOderNichts , not sure what's going on today, but I keep being disconnected on the dual sense. it's happened 3 times so far. all I've done is synced a wiimote, played a vwii game for a couple hours (no issues here), then returned to the wii u menu from the vc inject, synced the dual sense to play a wii u game. I don't know if that's caused an issue or not. it happens randomly too, so there's no way to predict it.
Dumb question but the controller is fully charged?
Also are there any hard drives on top of the Wii U or nearby, that could block the Bluetooth signal?
 

godreborn

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
28,541
Trophies
2
XP
18,432
Country
United States
Dumb question but the controller is fully charged?
Also are there any hard drives on top of the Wii U or nearby, that could block the Bluetooth signal?
it's fully charged, charged it last night. the only hard drive that's close to the wii u is the wii u hdd, and it's across the entertainment center. it didn't happen yesterday with the same setup either.
 

godreborn

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
28,541
Trophies
2
XP
18,432
Country
United States
it just did it again. here's what the power level shows:

20220120_141904.jpg
 

Skindredas

Member
Newcomer
Joined
Sep 26, 2019
Messages
21
Trophies
0
Age
30
XP
98
Country
Lithuania
You need to install Tiramisu to use v0.5.1.
Thank you, I have figured it out that i need to install environment loader and tiramisu first. Amazing work of you and Maschell thank you guys for your work, you are amazing.

My DS3 paired successfully, tried one game Tekken Tag Tournament 2, every button works fine, but vibration seems not work, is that normal? I have one Wii U Pro original controller, and it vibrates properly, but DS3 does not.
 

wolf-snake

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 5, 2009
Messages
1,408
Trophies
0
XP
2,294
Country
Mexico
Thank you, I have figured it out that i need to install environment loader and tiramisu first. Amazing work of you and Maschell thank you guys for your work, you are amazing.

My DS3 paired successfully, tried one game Tekken Tag Tournament 2, every button works fine, but vibration seems not work, is that normal? I have one Wii U Pro original controller, and it vibrates properly, but DS3 does not.
there are 2 type of PS3 controllers out there (Official anyways) The regular launch Sixaxis model. that one lacks rumble and the Dualshock 3 controller that was released later in the system's lifetime. I have my old Sixaxis from 2006 and i know for a fact that controller does not vibrates at all compared to my other controllers. so you might also have a sixaxis controller instead of a dualshock 3.
 

Skindredas

Member
Newcomer
Joined
Sep 26, 2019
Messages
21
Trophies
0
Age
30
XP
98
Country
Lithuania
there are 2 type of PS3 controllers out there (Official anyways) The regular launch Sixaxis model. that one lacks rumble and the Dualshock 3 controller that was released later in the system's lifetime. I have my old Sixaxis from 2006 and i know for a fact that controller does not vibrates at all compared to my other controllers. so you might also have a sixaxis controller instead of a dualshock 3.
Thanks for reply, omg it literally says "Sixaxis" in blue font on controller... oh well.. :(
 

Skindredas

Member
Newcomer
Joined
Sep 26, 2019
Messages
21
Trophies
0
Age
30
XP
98
Country
Lithuania
if it just says Sixaxis then it does't rumble, Dualshock 3 says both Dualshock 3 and Sixaxis then it rumbles, also sixaxis are noticibly lighter.
Well my controllers say both Dualshock 3 and Sixaxis, tried another ones, and every of them do not rumble in this game for some reason :(

EDIT: ok i tired another game, Mario Kart 8, and rumble works on this game, but some reason does not work on Tekken Tag Tournament 2, very very strange...
 

duduqaz

Member
Newcomer
Joined
Jul 15, 2011
Messages
8
Trophies
0
XP
15
Country
Brazil
Is possible to use the paired controller on the homebrew lancher without the need of gamepad? i cant select nothing without the tounchscreen
 

godreborn

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
28,541
Trophies
2
XP
18,432
Country
United States
it works with the xbox one, but I think the series s/x controller uses some new module or something, so bloopair isn't compatible with them.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    AliceCE @ AliceCE: