Black screen when launching Neogamma Backup Loader 0.3?

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by maaark, Aug 12, 2009.

  1. maaark
    OP

    Newcomer maaark Member

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    23
    Country:
    Netherlands
    I'm new to the whole softmod thing so please bear with me...

    I put Homebrew Channel, etc. on my 4.1E Wii.
    I then followed this guide: http://adewii.wordpress.com/2009/07/29/how...rom-blank-dvds/
    and all the guides it says you also need...

    Well, it installed all the wads perfectly and on my system menu I now have the Neogamma Backup Launcher. However, when I select it and press START, it just gives me a black screen... also when I hold 1 (for configuration) it gives me a black screen. it does this with and without a disc in the slot.
    There's no extras attached to the wii except for the SD card in the slot.

    Can someone help me please?
     
  2. Black_Knight_666

    Member Black_Knight_666 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    457
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Sounds like a 4.1 issue.. downgrade to 3.2 maybe?
     
  3. Black_Knight_666

    Member Black_Knight_666 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    457
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Sounds like a 4.1 issue.. downgrade to 3.2 maybe?
     
  4. EtherealX

    Member EtherealX GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    125
    Country:
    United States
    Not even close. NeoGamma is ideal on 4.0+ systems.

    Uninstall the NeoGamma you use now, and use one from here.
    http://www.gbatemp.net/index.php?showtopic=158884
     
  5. maaark
    OP

    Newcomer maaark Member

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    23
    Country:
    Netherlands
    How can I uninstall it with the channel and all?
    I installed two different versions of the backup loader 0.3... they both have a channel now... how do I get rid of them?

    Also, if I install Neogamma R7; What IOS cIOS, etc. should I install and where?
     
  6. maaark
    OP

    Newcomer maaark Member

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    23
    Country:
    Netherlands
    Ok, without uninstalling anything (or installing a particular cIOS other than the ones I had installed) I tried to load R7, but it also gave me a black screen... Can someone walk me through this please?
     
  7. maaark
    OP

    Newcomer maaark Member

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    23
    Country:
    Netherlands
    Well, now EVERYTHING I try to run from HBC gives me a black screen...

    I can't even run Wad Manager anymore! :|
     
  8. maaark
    OP

    Newcomer maaark Member

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    23
    Country:
    Netherlands
    So, I ended up deleting HBC and the other stuff from the Wii blocks manager channel thing.

    But now I'm not able to load ANY bannerbomb? It just gives me a black screen when I try to run it from an SD-card...
     
  9. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Don't say xyz doesn't work in NeoGamma, if you are in fact using a crappy autoboot crap.

    Which cIOS did you install?

    Did you do anything to your IOS36 before everything stopped working? Did you downgrade ANYTHING?


    If he has a new Wii and wants to brick it, that's the best way to go. For NeoGamma it doesn't matter which firmware you are on.
     
  10. maaark
    OP

    Newcomer maaark Member

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    23
    Country:
    Netherlands
    I followed this guide: http://adewii.wordpress.com/2009/07/29/how...herorusbloader/

    so I installed/patched IOS36,60 and cIOS 38 Rev 14.

    But after that I tried various things...

    And then I deleted HBC and stuff, and now it won't load bannerbomb. Everything else runs normally, but I can't get anything homebrew to run...
    Would a factory reset help to reset the IOS'es so that I can try bannerbomb again?
     
  11. ade

    Newcomer ade Member

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Messages:
    25
    Country:
    United Kingdom
  12. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Reset helps with nothing. If you didn't mess with your IOS36 there's no reason why everything stopped working. Try to load Trucha Bug Restorer or the WAD Manager from cBoot2 with bannerbomb.
     
  13. maaark
    OP

    Newcomer maaark Member

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    23
    Country:
    Netherlands
    As said before, bannerbomb won't load, and I don't think I installed Boot2... (how can I check?)
     
  14. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    You did not understand. Read again, and try it.
     
  15. maaark
    OP

    Newcomer maaark Member

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    23
    Country:
    Netherlands
    When I try to use bannerbomb, it gives a black screen... Completely black.
    I put in the SD with bannerbomb, etc etc on it, it asks if I want to load the dol/elf and then it gives a black screen.

    Or is there something i'm really not getting?
     
  16. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Did you try TBR with bannerbomb?
     
  17. maaark
    OP

    Newcomer maaark Member

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    23
    Country:
    Netherlands
    You have to give me more to work with.

    I can't get into bannerbomb, so I don't think I can run TBR from there...
     
  18. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    If you knew who i am, you would just try what i suggested. And what do you mean with "I can't get into bannerbomb", you get to the point where it asks you to launch the .dol/elf, do you think bannerbomb does anything else than that?
     
  19. maaark
    OP

    Newcomer maaark Member

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    23
    Country:
    Netherlands
    I've seen you're name float around a lot, yeah [​IMG]

    Okay... I did't know that Bannerbomb was just a loader. I thought it actually did something.

    I was able to get into the Trucha Bug Restorer. What should I do there?

    Edit: I installed the patched IOS36. Will try a lot more tomorrow. Sleep now.
     

Share This Page