Hacking Black Screen, No Battery Icon, Rapid Flashing Green Light When Docked

xCNotex

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 7, 2017
Messages
40
Trophies
0
Age
42
XP
761
Country
United States
So I see a lot of posts about black screen no boot, but I think mine is a little different.

Backstory: My Switch's SD card reader stopped working. I purchased a new one and tried to install it. Once I took the original SD card reader module off I noticed that one of the ground pins for the FPC connector on the motherboard was missing.

I looked up a local micro soldering business that is well known for fixing this issue. He was able to remove the old FPC and solder a new one on, but could not test because my switch no longer turns on. The switch probably had not been charged since leaving it at the repair shop for the SD card work to be done.

Switch Info: V1 unpatched, OFW 5.1.0 on sysnand, CFW 10.1.0 on emunand, using SX OS latest release with SX Pro dongle for loading payloads.

I don't believe I ever placed it in autoRCM mode because I have to use the jig every time.

Things I have tried/shop tried:

1. Replaced the video IC on the motherboard (because he thought that was the problem no video came up)
2. I charged the switch over night and tried a combination of holding power for 30 seconds and then pressing power, pressing vol + and - and power at same time for 30 seconds - no result
3. I tried bypassing the battery by disconnecting it and plugging in the USB-C charger plugged into the wall outlet but switch still did not boot
4. Docking the Switch results in a green light that goes out, then comes back on flashing green rapidly

The guy at the shop also attached a meter in between the USB-C port and the charger. The meter showed that the switch was taking the charge, but no battery icon shows on the switch. No backlight. The board was tested for shorts and none were found.

Any help would be much appreciated sorry for long post but wanted to make sure I got all the details in.
 
Last edited by xCNotex,

Basketto

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 25, 2019
Messages
535
Trophies
0
Age
31
XP
536
Country
Australia
Might seem like an obvious suggestion, but have you tried connecting to a pc and seeing if its somehow got into autorcm?
 
  • Like
Reactions: xCNotex

Basketto

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 25, 2019
Messages
535
Trophies
0
Age
31
XP
536
Country
Australia
Was your switch working before you took it in for repair?
Trying to understand at what point things went wrong might help more.
You could also try testing every chip on the motherboard for shorts.
If you havent already, I suggest starting with M92T36 chip, and checking the capacitors.
Just to be clear when you say black screen, nothing turns on? Or just a black lighted background?
 
Last edited by Basketto,

xCNotex

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 7, 2017
Messages
40
Trophies
0
Age
42
XP
761
Country
United States
Yes my Switch was working before leaving it for repair except that the SD card was no longer reading.

The repair shop checked for shorts and found none.

Black screen, doesn’t turn on. No backlight at all.
 
General chit-chat
Help Users
    Urbanshadow @ Urbanshadow: It goes without the h but yeah, knowing how to call for a beer is important +1