Black Screen, Luma Config, Hourglass, Decrypt 9 Works

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by ijoin, Dec 23, 2016.

  1. ijoin
    OP

    ijoin Member

    Newcomer
    48
    2
    Dec 11, 2016
    Indonesia
    Hi,

    My O3DS only shows black screen and blue led. I did nothing before, it just sits there for a week and when I turn on it only shows black screen with blue led on.

    I can access the Decrypt9, Hourglass and Luma config though

    What I've tried so far :
    1. Updating the A9lh, it shows success, still only show black screen with blue led on
    2. CTRtransfer 9.2, still only black screen
    3. Downgrading the Luma to 5.5, no luck

    Don't tell me to restore the backup since I've no backup and I formatted the SD Card before

    Thanks
     


  2. OrGoN3

    OrGoN3 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,843
    399
    Apr 23, 2007
    United States
    You're not alone (http://gbatemp.net/threads/luma3ds-...access-hourglass-and-all.454115/#post-6944387). I wonder if it could possibly be a faulty SD card?
     
  3. ijoin
    OP

    ijoin Member

    Newcomer
    48
    2
    Dec 11, 2016
    Indonesia
    OrGoN3 likes this.
  4. OrGoN3

    OrGoN3 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,843
    399
    Apr 23, 2007
    United States
    Ok, but have you checked the SD cards to make sure they weren't corrupt? On windows, you can use h2testw. You can test it on 30 SD cards, and if they are corrupted then it'll always be the same result.

    What settings do you have enabled for Luma3DS and what setup are you using? Emunand? Updated sysnand? Both?
     
  5. ijoin
    OP

    ijoin Member

    Newcomer
    48
    2
    Dec 11, 2016
    Indonesia
    yeah, already make sure that the 3 SD Cards are in good condition

    I use both of them
     
    OrGoN3 likes this.
  6. OrGoN3

    OrGoN3 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,843
    399
    Apr 23, 2007
    United States
    K. just covering bases. It could be your settings. Which do you have enabled for Luma3DS under the config and what setup are you using?
     
  7. keyra

    keyra Spoderman self proclamed fan

    Member
    818
    210
    Dec 23, 2008
    France
    last time i had that it was just because i forgot to put luma arm9loaderhax.bin on my sdcard...
     
  8. ijoin
    OP

    ijoin Member

    Newcomer
    48
    2
    Dec 11, 2016
    Indonesia
    I enabled autoboot sysnand, use sysnand firm if boot with R and Show NAND or user string in system setings
     
  9. OrGoN3

    OrGoN3 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,843
    399
    Apr 23, 2007
    United States
    He wouldn't get the Luma3DS config menu if he didn't have arm9loaderhax.bin on his sd card.
     
  10. keyra

    keyra Spoderman self proclamed fan

    Member
    818
    210
    Dec 23, 2008
    France
    oh right... :(
    faulty sd?
    can op make a screenshot of his whole sd folders
     
    OrGoN3 likes this.
  11. mikefor20

    mikefor20 GBAtemp Fan

    Member
    352
    157
    Jan 12, 2009
    United States
    Mushroom Kingdom
    If arm9loaderhax.bin is there try formatting the sd. I had a problem with fragmenting once.. Maybe rdownload the starter pack and payloads just to be sure.
     
  12. OrGoN3

    OrGoN3 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,843
    399
    Apr 23, 2007
    United States
    Have you tried this: https://3ds.guide/troubleshooting#a-nametssysdown-black-screen-on-sysnand-boot ?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Yeah he said he tested his SD cards prior.

    There's always recovery mode, which is that last part of Plailect's troubleshooting.
     
  13. ijoin
    OP

    ijoin Member

    Newcomer
    48
    2
    Dec 11, 2016
    Indonesia
    [​IMG]
    Yeah, already formatted 4 times
    Still no luck

    Trying it now..

    Nothing works

    I wonder if it's hardware fault?
     
    Last edited by ijoin, Dec 23, 2016
  14. keyra

    keyra Spoderman self proclamed fan

    Member
    818
    210
    Dec 23, 2008
    France
    and what about without sd?
     
  15. ijoin
    OP

    ijoin Member

    Newcomer
    48
    2
    Dec 11, 2016
    Indonesia
    Still the same
     
  16. OrGoN3

    OrGoN3 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,843
    399
    Apr 23, 2007
    United States
    Nothing worked because you are missing your Nintendo 3DS folder.

    Also, you don't need: Luma3DS.dat, menuhax, mset or mset-spider.
     
  17. ijoin
    OP

    ijoin Member

    Newcomer
    48
    2
    Dec 11, 2016
    Indonesia
    The problem is, I don't have any backup for the 3ds folder
     
  18. keyra

    keyra Spoderman self proclamed fan

    Member
    818
    210
    Dec 23, 2008
    France
    damn... i didn't even see that, i asked him to screenshot but i didn't see the missing nintendo 3ds folder
     
  19. Arubaro

    Arubaro Soulspace Guardian

    Member
    1,669
    470
    Sep 4, 2015
    I don't think the "Nintendo 3DS" folder is required to boot though
     
  20. ijoin
    OP

    ijoin Member

    Newcomer
    48
    2
    Dec 11, 2016
    Indonesia
    Yeah, I was told the same thing
    3ds folder is not needed to boot