Black Screen loading Super Smash Bros Brawl from FAT(32)

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by DryYoshi, Dec 24, 2010.

  1. DryYoshi
    OP

    Member DryYoshi Love child of Dry Bones and Yoshi

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    654
    Location:
    Yoshi's Island
    Country:
    Netherlands
    Can anyone help me with this issue?

    So I'm loading Brawl NTSC from FAT(32) (it's converted to .wbfs file) and whenever I start the game up it comes to a black screen.
    I'm on a PAL Wii. (I want to use the music hacks)
    I tried everything, forcing PAL50 and 60, turning cheats off and on, using a different IOS... nothing worked!
    So how do I make it work?
    I can't format the drive because then I can't use it for my Xbox and anime, and it's the only USBHDD I have.
    So please someone, help me.
     
  2. DryYoshi
    OP

    Member DryYoshi Love child of Dry Bones and Yoshi

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    654
    Location:
    Yoshi's Island
    Country:
    Netherlands
    bump
    Anyone?
     
  3. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    Use ciosx rev 20b use slot 249 base 56.
    Use this slot to load your game from the usb loader.

    If you tried EVERYTHING, you have a BAD dump.
     
  4. DryYoshi
    OP

    Member DryYoshi Love child of Dry Bones and Yoshi

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    654
    Location:
    Yoshi's Island
    Country:
    Netherlands
    Okay, thx.
    I know it's not a bad dump because I played it before with a WBFS partition.
    But I will try this now.
     
  5. DryYoshi
    OP

    Member DryYoshi Love child of Dry Bones and Yoshi

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    654
    Location:
    Yoshi's Island
    Country:
    Netherlands
    Hm, I can't get it to work.
    I install from WAD and it says "Reading error ret =-1" or something.
    What now? (I'm on 4.2E)
    I'm sorry, I'm such a n00b when it comes to installing CIOS'.
     
  6. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
  7. DryYoshi
    OP

    Member DryYoshi Love child of Dry Bones and Yoshi

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    654
    Location:
    Yoshi's Island
    Country:
    Netherlands
    I use the installer to install the WAD but it gives me that error.
    EDIT (kinda): I had to copy the WAD to the root of the SD card, not to the WAD directory. Doh!
    But I installed it now, let's see if Brawl works now.
    EDIT 2: It still doesn't work [​IMG]
    EDIT 3: Now I read somewhere that I have to split them with Backup Manager. Let's try that It's already split.
     
  8. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    How did you pt it on the Fat 32 drive?
    Did you use an original copy?
     

Share This Page