Hacking Black Ops - AP Protection... ?

luminalace

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 2, 2010
Messages
462
Trophies
0
XP
51
Country
I cannot get this game to work with USB Loader GX even with CIOS rev20b in slot 250 base 57. However I can get it to work on CFG USB Loader with CIOS 224 M Load!
 

pcristi

Member
Newcomer
Joined
Apr 3, 2010
Messages
6
Trophies
0
XP
67
Country
Romania
coxxy8 said:
Can someone quickly tell me where I can get ios57 rev5918 if thats the ios I need to install with cIOSX rev 20 installer? I already did the first step with using the hermes 5.1. When I go to start the game with Wiiflow 249 with it using 224 the game now opens but cant use multiplayer yet. I am assuming I only need to do the next step with cIOSX rev20 but when I get to the point where it wants me to install 57 rev 5918 I dont have that file. Any help would be great!! Thank you all for all you do for us!

First:
Multiplayer / Zombies Works Configurable USB Loader
Singleplayer Wiiflow/Configurable USB Loader


IOS57-64-v5918.wad

and open Waninkoko and Hermes cIOS Wads....
or
with NUS Downloader
rolleyes.gif
 

terminal_illness

Dark Hadou Master
Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
746
Trophies
0
Age
35
Location
Canada! Mah Fukas!
Website
Visit site
XP
228
Country
Canada
MertenNor said:
terminal_illness said:
i made a call of duty black ops channel that automatically boots black ops with the required ios... online works perfectly.

any chance I gan get that channel ? is it for the PAL or the NTSC version ?

MertenNor
ntsc...

it has opening.bnr included so i cannot post it because it includes ninty stuff...

but i can tell you how i made it!

i used crap 3.3b found here
http://filetrip.net/g35130217-CRAP-3-3B-%5...t-added%5D.html

i used the opening.bnr ripped from the disc using wiiscrubber.

i selected the iso of black ops.

i selected uloader as the loader. (you have to download uloaderforwarder.dol found here.and put it in the loaders folder of crap)
http://www.wiidewii.com/data/uLoaderForwarderForCrap.rar

i wrote cdbo for titleid

then i clicked create channel

you have to have uloader installed on sd tho and you need to have configured black ops in uloader to use 224v5 base 57

all you need is
sd:apps/uloader/boot.dol and
sd:uloader.cfg

now install wad on wii using yawmm or any wad manager you want.(make sure you have brick protection like priiloader or bootmii as boot2.)

and boot that wad...
 

robbywu

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Sep 10, 2010
Messages
86
Trophies
0
Location
Ohio
XP
25
Country
United States
question? im currently running ios57 rev5661 should i update it to rev5919 and could that be the reason i cant get on MP ( i use a usb lan adapter)
 

chop

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 14, 2010
Messages
495
Trophies
0
Age
49
Location
Pontefract
XP
257
Country
XFlak said:
chop said:
One more confirm

4.2E cfg 60(release) 249(56) r20,
launch game Pal game with 224(57) 5.1
2 profiles.

all working.
can u (or anyone else) please test the following configuration?

cfg 60(release) 249(56) r20,
launch game game with 224(57) 5

(basically the same setup u have except using 224 v5 instead of v5.1)

yep all working on hermes 5 as well as 5.1
 

wiiluver135

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 7, 2008
Messages
327
Trophies
0
Age
31
XP
323
Country
United States
hey when I load up this game from cfg 60 release with ios 249 it freezes at "Loading..." and never loads it just stays there what's going on, how do I fix it
edit: well here's my setup
cfg usb loader
IOS 249 based 57 I think
IOS 250 base whatever makes the wiipseak work
hermes v4 and 5 for 222, 223, and v5 for 224...224 causes freeze in loading...other just do "loading...and"..."and"..."but it completely freezes with 224

what do I need to do...I swear I'm about to go and buy the headset but I want this to work first!
 

Kryptical

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 10, 2010
Messages
312
Trophies
0
Age
27
Location
Canada
XP
89
Country
Canada
robbywu said:
question? im currently running ios57 rev5661 should i update it to rev5919 and could that be the reason i cant get on MP ( i use a usb lan adapter)
You need IOS57-64-v5919 ONLY IF YOU USE DISC TO PLAY IT. If you don't, as in USB Loading, then theres no need to update.
 

CreX

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 19, 2007
Messages
220
Trophies
0
Location
Sweden
Website
backloggery.com
XP
289
Country
My config:

Configurable USB Loader 61b2 using IOS 249
Waninkoko's cIOS rev20b base 57
Hermes cIOS 224 base 57

Booting CoD:BO ( PAL ) with 224-mload


FREEZES in Zombie lobby
Can't get pass "Please Wait" in Multiplayer lobby


Is there a solution for PAL users?
 

bookwormzsh

Active Member
Newcomer
Joined
Sep 13, 2009
Messages
31
Trophies
0
XP
45
Country
United States
I'm sorry to repeat this, but what do you do to get Black Ops to load? I'm using the latest version of Neogamma on 4.3U on a NTSC-U Wii. It will load, but it will just stay at the loading screen.

Edit: Never mind I'm good
yaywii.gif
yaywii.gif
yaywii.gif
I just used Wiihacks's guide: http://www.wiihacks.com/wii-games/71871-ca...-ops-guide.html It also has something a bout fixing the multiplayer, too.
 

wiiluver135

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 7, 2008
Messages
327
Trophies
0
Age
31
XP
323
Country
United States
chop said:
XFlak said:
chop said:
One more confirm

4.2E cfg 60(release) 249(56) r20,
launch game Pal game with 224(57) 5.1
2 profiles.

all working.
can u (or anyone else) please test the following configuration?

cfg 60(release) 249(56) r20,
launch game game with 224(57) 5

(basically the same setup u have except using 224 v5 instead of v5.1)

yep all working on hermes 5 as well as 5.1
this seem to have worked for me to as well
under 224, now to go buy a headset
happy.gif
 

terminal_illness

Dark Hadou Master
Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
746
Trophies
0
Age
35
Location
Canada! Mah Fukas!
Website
Visit site
XP
228
Country
Canada
wiiluver135 said:
chop said:
XFlak said:
chop said:
One more confirm

4.2E cfg 60(release) 249(56) r20,
launch game Pal game with 224(57) 5.1
2 profiles.

all working.
can u (or anyone else) please test the following configuration?

cfg 60(release) 249(56) r20,
launch game game with 224(57) 5

(basically the same setup u have except using 224 v5 instead of v5.1)

yep all working on hermes 5 as well as 5.1
this seem to have worked for me to as well
under 224, now to go buy a headset
happy.gif


i cant belive i got a headset being in canada. gamestop in hamilton got 1 headset... count em. 1 headset... and i got it!
smile.gif
the dude in line after me asked for it too lol!
 

CreX

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 19, 2007
Messages
220
Trophies
0
Location
Sweden
Website
backloggery.com
XP
289
Country
TyRaNtM said:
CFG USB Loader REAL solution for Online:
- Just use this version of CFG: http://code.google.com/p/cfg-loader/downlo...mp;can=2&q= (61t1)
- Also install CIOS 249 rev 20 with 57 as base.


Online works perfect!
The reason is that older and newer version of that, have a bug with .mod files.
Thanks to buddy, because he discovered the real problem and solution with cfg.Tested.
FREEZE when I press "find game".

chop said:
One more confirm

4.2E cfg 60(release) 249(56) r20,
launch game Pal game with 224(57) 5.1
2 profiles.

all working.Tested.
BLACK SCREEN when selecting Multiplayer and/or Zombies


Narolez said:
- Install Hermes cIOS 224 v5.1 base 57
- Install cIOSX rev20b base 57 (only tested with Waninkoko rev20b)

CFG Loader

- Use CFG Loader 61b2 or higher (only tested with 61b2)
- add ios = 224-mload to CFG Loader config.txt (it is important that ios 224 is loaded before you start COD:BO! otherwise it don't work! i don't know why?!?)
- Use IOSX rev20b base 57 (for example slot 249) to start the game

Singleplayer-, Multiplayer- and Zombie-Mode works with this configuration.
Tested.
FREEZE when I press "find game".
TyRaNtM said:
chop said:




EDIT:

QUOTE(h0ser81 @ Nov 13 2010, 05:59 AM)
It's the lan adapters causing the problem. There's numerous posts about it on GameFAQs boards as well. Apparently the only fix that works now is to just use Wifi.
PROBLEM SOLVED!!!
 

robbywu

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Sep 10, 2010
Messages
86
Trophies
0
Location
Ohio
XP
25
Country
United States
CreX said:
TyRaNtM said:
CFG USB Loader REAL solution for Online:
- Just use this version of CFG: http://code.google.com/p/cfg-loader/downlo...mp;can=2&q= (61t1)
- Also install CIOS 249 rev 20 with 57 as base.


Online works perfect!
The reason is that older and newer version of that, have a bug with .mod files.
Thanks to buddy, because he discovered the real problem and solution with cfg.
Tested.
FREEZE when I press "find game".

chop said:
One more confirm

4.2E cfg 60(release) 249(56) r20,
launch game Pal game with 224(57) 5.1
2 profiles.

all working.
Tested.
BLACK SCREEN when selecting Multiplayer and/or Zombies


QUOTE(Narolez @ Nov 9 2010, 06:48 PM)
- Install Hermes cIOS 224 v5.1 base 57
- Install cIOSX rev20b base 57 (only tested with Waninkoko rev20b)

CFG Loader

- Use CFG Loader 61b2 or higher (only tested with 61b2)
- add ios = 224-mload to CFG Loader config.txt (it is important that ios 224 is loaded before you start COD:BO! otherwise it don't work! i don't know why?!?)
- Use IOSX rev20b base 57 (for example slot 249) to start the game

Singleplayer-, Multiplayer- and Zombie-Mode works with this configuration.
Tested.
FREEZE when I press "find game".



are you using a lan adapter? or wireless?
 

adriande2

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 9, 2008
Messages
199
Trophies
0
Age
29
Website
Visit site
XP
269
Country
United States
I was able to play some multiplayer through the disc channel after installing DARKCORP v1.1, but it randomly freezes or gives a disc read error in the middle of a match.
And since cIOS249 never loads USB games for me(It loads backup disc games just fine), I'll have to wait until there is a fix for IOS222-224 with multiplayer.
I am on 4.1U and tried waninkoko's cIOS installer on rev14, rev19, and rev20. I used IOS57 as the base IOS with both rev19 and rev20.
 

CreX

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 19, 2007
Messages
220
Trophies
0
Location
Sweden
Website
backloggery.com
XP
289
Country
robbywu said:
are you using a lan adapter? or wireless?
Found that solution like 30 seconds after my post.
Thanks anyway man!


!!!! CONFIRMED SOLUTION FOR CFG USERS WITH PAL GAME !!!!
QUOTE(TyRaNtM @ Nov 10 2010, 11:02 PM) - Just use this version of CFG: http://code.google.com/p/cfg-loader/downlo...mp;can=2&q= (61t1)
- Also install CIOS 249 rev 20 with 57 as base.[/b]
+
WiFi instead of LAN adapter


I run this now which is a shame since I have 100Mbit internet connection and the WiFi becomes a bottelneck and causing high(!) latency. Playing Wii games with WiFi is always a really BAD idea. LAN-adapter reduces your latency with 100-200% (!).
 

ether2802

we have the techno...!!
Former Staff
Joined
Oct 14, 2007
Messages
4,349
Trophies
0
Age
38
Location
Pto. Vallarta
XP
282
Country
Mexico
CreX said:
I run this now which is a shame since I have 100Mbit internet connection and the WiFi becomes a bottelneck and causing high(!) latency. Playing Wii games with WiFi is always a really BAD idea. LAN-adapter reduces your latency with 100-200% (!).

If your router has a big gain entry you wont have this problem, but I guess you have a very old router or modem, I have never experienced latency or any issue and I've always used WiFi for my Wii and the rest of my devices..!!
wink.gif
 
General chit-chat
Help Users
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Lol that sucks