bionds7 en biosnds9

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by dannyfriskes, Apr 23, 2007.

Apr 23, 2007

bionds7 en biosnds9 by dannyfriskes at 11:27 AM (7,176 Views / 0 Likes) 16 replies

  1. dannyfriskes
    OP

    Newcomer dannyfriskes Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    47
    Country:
    Netherlands
    can anyone help because i dont how how to get those programs and without them my emulator does not work

    so please help me [​IMG]
     
  2. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,745
    Country:
    United Kingdom
  3. dannyfriskes
    OP

    Newcomer dannyfriskes Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    47
    Country:
    Netherlands
    and how do i use them on my emulator to play some game i want to play like pokemon
     
  4. dualscreenman

    Member dualscreenman GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 29, 2005
    Messages:
    350
    Location:
    Rockin' the DSman Party-Van
    Country:
    United States
    Put them in the same folder as the emulator.
     
  5. dannyfriskes
    OP

    Newcomer dannyfriskes Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    47
    Country:
    Netherlands
    there al in the same folder but pokemon wont play
     
  6. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,745
    Country:
    United Kingdom
    From what you say you seem to be using no$gba.

    You need the biosnds7.rom and biosnds9.rom in the same directory as the emu (if you have a firmware.bin throw that in there too).

    You will then need to encrypt the rom's secure area, I suggest either looking at the emulation threads and getting a tool or using no-intro's eNDryptS Advanced:
    http://www.gbadat.altervista.org/tools.htm

    The roms you have encrypted should then work, you will not have an especially nice experience at present unless you have an all singing all dancing machine (and even then a cart will be better).
     
  7. dannyfriskes
    OP

    Newcomer dannyfriskes Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    47
    Country:
    Netherlands
    i dont understand everything is in the same folder but still doesnt work
     
  8. dannyfriskes
    OP

    Newcomer dannyfriskes Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    47
    Country:
    Netherlands
    i can give u my email mabey u can send me your files on the mail
    or u can tell it in the mail how u have done those things
     
  9. azoreseuropa

    Member azoreseuropa GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    4,503
    Location:
    I am deaf and live in the USA for now :D
    Country:
    Portugal
    Didn't you read the changelog ? This emulator can emulate decryted roms just fine. All you have to do is disabled gbabios in the options, that's all. [​IMG]
     
  10. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,745
    Country:
    United Kingdom
    I saw the firmware was no longer necessary but I missed that one, my bad.
     
  11. dannyfriskes
    OP

    Newcomer dannyfriskes Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    47
    Country:
    Netherlands
    i dont understand
     
  12. Youkai

    Member Youkai Demon

    Joined:
    Jul 1, 2004
    Messages:
    1,989
    Location:
    Germany , NRW
    Country:
    Germany
    Wihout DS and possibility to dum your own bios files you won't get them, at least firmware.bin is hard to get ... i only have france one and now all multi games automatically play in france [​IMG]

    and ummm second thing he said is you do not need to encrypt roms ... go to Options -> Emulator Options and set at Reset/Startup Encrypoint or whatever to start cartrige direktly


    Now i have even got a bigger Japanese firmware but touch screen does not work with this firmware ... whyever
     
  13. dannyfriskes
    OP

    Newcomer dannyfriskes Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    47
    Country:
    Netherlands
    my screen stays white do u know why ?
     
  14. Youkai

    Member Youkai Demon

    Joined:
    Jul 1, 2004
    Messages:
    1,989
    Location:
    Germany , NRW
    Country:
    Germany
    from the beginning ? ... maybe try some diffrent settings

    i use these :

    [​IMG]
     
  15. dannyfriskes
    OP

    Newcomer dannyfriskes Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    47
    Country:
    Netherlands
    yes it is from the beginnen
     
  16. dannyfriskes
    OP

    Newcomer dannyfriskes Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    47
    Country:
    Netherlands
    i try but nothing works
     
  17. Xeronage

    Member Xeronage GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    612
    Country:
    It'll never work, You need a real DS with Flashcart to rip those BIOS files, if you don't have one, No Emulation for you.

    And now in his own language:

    Als je geen DS hebt, geen Pokemon op de PC voor jou, en houd nu op dat illegale gedoe te proberen, hoe oud ben je? 12? serieus, praat er niet zo openlijk over. Je klinkt als een mentaal achtergesteld weeskind ofzo!
     

Share This Page