Big Problem With Moonshell 1.71

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Haruspex, Aug 19, 2007.

Aug 19, 2007
  1. Haruspex
    OP

    Member Haruspex GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    175
    Country:
    Greece
    Hi, when i try to play a DPG video in Moonshell 1.71 (i tried both the version in the latest firmware of M3 DS Simply and the seperate original setup) all i see is black screen and the light is blinking, it's just like is putting the DS in sleep mode! Also the DS hangs and i can only use the power button to turn it off.

    The strange thing is that it was working fine before. It suddenly starts to do that. I use the latest beta of BatchDPG to convert the videos.

    Edit- I just tested the videos that give me this problem with G6DS Real and the same thing happens. It seems my PC is the one to blame. Just yesterday i installed the latest version of CCCP (updating the old one i already have). I can play videos in my PC just fine with no problems. Any suggestions?
     
  2. phoood

    Member phoood taking it to a whole new level.

    Joined:
    Jul 28, 2006
    Messages:
    1,001
    Location:
    Jewgoslavia
    Country:
    United States
    Actually, the DPG it self is corrupted;)

    *Ahem*, I have a few dpgs my self and once in a while one or two come out corrupted. One problem is because batchdpg has a problem encoding videos with AC3 audio.
    Use gspot to check if it does and if it so, demux the audio and convert it to mp3 format. Then use that as the audio stream when encoding with batchdpg (I use virtualdubmod to demux the audio and besweet w/ belight to convert ac3 to mp3.)

    Hopefuly this helps
     
  3. Haruspex
    OP

    Member Haruspex GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    175
    Country:
    Greece
    Thanks for your reply but it wasn't that. After many restarts and hours i fixed the problem but still i don't know for sure who/what was the culprit. But i am almost sure is one of those 2 things.

    1)The removal of the Windows Media 9 VCM in the latest ver. of CCCP. It seems that batchdpg requires this pack to properly convert videos.

    or

    2)Because i change in the CCCP FFDShow Audio settings the default 2/0 stereo to 2/0 stereo+LFE

    Whatever the reason, my question is why the most "strange" things happening in my freaking PC? Perhaps it's cursed [​IMG]

    Edit- I just found the culprit, it was the ffdshow audio setting. If i leave it at default (2/0 stereo) it converts the videos just fine, if i change it to 2/0 stereo+LFE (so i can take advantage of my super-duper subwoofer) batchdpg fails to convert the videos properly. Whatever... [​IMG]
     

Share This Page