BeUp Installation?

Discussion in 'R4 DS' started by charleskimble, Jan 26, 2007.

Jan 26, 2007

BeUp Installation? by charleskimble at 8:52 AM (1,724 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. charleskimble
    OP

    Newcomer charleskimble Member

    Joined:
    Dec 12, 2006
    Messages:
    27
    Country:
    Canada
    Hey guys, I just downloaded the official v0.3 from http://www.area-ds.com/htheb/Beup/Beup.html and I wasn't sure how to install it on my R4.

    Now, I did a lot of searching and it turns out that BeUp doesn't support cards that use MicroSD yet, am I correct? I'm really confused.

    But I've also read some R4/M3S users say that they have got R4 to run. Can you guys tell me which file to use? There's 5 different folders 'Chism' 'DragonM' 'No-Fat' 'Rein' 'Rein16'

    I don't know what the difference is between any of those and I've been searching for hours. Also, where do the files go on my microSD card? Do they have to be in the root? And I read something about a BeUP folder?? I know it's a lot of questions, but if someone could provide a small quick how-to guide I'd really appreciate it.

    Also, while googling, I found this http://www.area-ds.com/htheb/Beup/Beup.html It was posted Dec.13/06 and it looks pretty recent. Is this the version you guys are using? Or are they both the same? Help please!
     
  2. zabique

    Newcomer zabique Member

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    23
    Country:
    Poland
  3. khan

    Member khan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 17, 2003
    Messages:
    1,320
    Country:
    Pakistan
    Can you plz explain a little as to which files need to be at the directory except for xxx.nds from the list below:

    Folder: avatars
    Folder: emoticons
    Folder: keyboard
    USER
    WIFI

    Also, can hide files that i need at the root level as otherwise it will look messy, you what i mean.
     
  4. zabique

    Newcomer zabique Member

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    23
    Country:
    Poland
    Just copy folder "beup" to "root/homebrew/" ... or what ever you like (root is not required) and run NDS file.
    All data in rar are needed.
     
  5. khan

    Member khan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 17, 2003
    Messages:
    1,320
    Country:
    Pakistan
    Sorry to ask agin but i have beup folder hidden on root while .nds file in different folder so my question is: will it work like that?
     
  6. zabique

    Newcomer zabique Member

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    23
    Country:
    Poland
    im to lazy to check mate ;] so why don't You just move it where NDS file is?
     
  7. Spin20vt

    Newcomer Spin20vt Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    25
    Country:
    United Kingdom
  8. R-Unit 4

    Member R-Unit 4 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 22, 2007
    Messages:
    161
    Country:
    Australia
    I believe you have the version 0.3 final...that one won't work...Microsoft updated their server so...it...malfunctioned...
     
  9. trinest

    Newcomer trinest Advanced Member

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Messages:
    84
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Does this need DIDL? (just wondering)
     
  10. zabique

    Newcomer zabique Member

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    23
    Country:
    Poland
    It's already patched with R4/M3 DLDI
     
  11. kirra

    Member kirra GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 11, 2006
    Messages:
    117
    Country:
    United States
    Can anyone get this to work with the Nintendo USB Wifi Connector?
     
  12. charleskimble
    OP

    Newcomer charleskimble Member

    Joined:
    Dec 12, 2006
    Messages:
    27
    Country:
    Canada
    I'm stuck at Authenticating... then it goes to Cannon connect. Any one know what I can do? Please help!!
    I read that I should try changing my wireless settings from OPEN to SHARED, but that didn't do anything. HELP!!
     
  13. Bill Gates03

    Newcomer Bill Gates03 Member

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    42
    Location:
    Indiana, USA
    Country:
    United States
    If you type in your firmware settings manually that usually works. The problem I have is I can open up a chat window and the person can talk to me, yet when I type something back and hit send it doesnt show up on their screen, but id does on mine. What is causing this?
     
  14. kirra

    Member kirra GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 11, 2006
    Messages:
    117
    Country:
    United States
    I'm stuck here too.. using a SoftAP Nintendo USB Wifi Connector.
     
  15. charleskimble
    OP

    Newcomer charleskimble Member

    Joined:
    Dec 12, 2006
    Messages:
    27
    Country:
    Canada
  16. ajjav924

    Member ajjav924 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    109
    Country:
    United States
    when is there gonna be a ds program to use aim?
     
  17. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    somehow i think there already is. i could be mistaken though.
    if their is its called DSaim.

    ....
    maybe i am mistaken, i'm too lazy to check.
     
  18. Katalyst

    Member Katalyst Johnald Everyperson

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    753
    Location:
    From H-Town, Residing in ATL.
    Country:
    United States
    There is, but iirc, they stopped developing it pretty early so it never got anywhere.
     
  19. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    ah thx for the info. looks like our friend will havbe to use msn instead lol.
     

Share This Page