Best GB/GBC emulator for the DS?

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Jokiz, Jan 9, 2008.

Jan 9, 2008

Best GB/GBC emulator for the DS? by Jokiz at 8:50 PM (2,799 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Jokiz
    OP

    Member Jokiz GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Messages:
    131
    Country:
    Norway
    I want to play Gameboy and Gameboy Color games on my DS but I dont know what Emu to get.
    I use EZFlash 4 if that helps.

    I want to be able to play the old Pokemon games (Red,Blue,Yellow,Silver,Gold,Crystal).
    Please help!
     
  2. Edgedancer

    Member Edgedancer Director of Moon based operations

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    2,641
    Location:
    Canberra
    Country:
    Australia
    Without a doubt Lameboy. It plays the games that you want. The only issue people have (i personally don't) is that it doesn't have real time save.
     
  3. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Lameboy would probably be the best, yes. You could also look into Goomba Color, booting the EZ-Flash IV into GBA mode to run it.
     
  4. Jokiz
    OP

    Member Jokiz GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Messages:
    131
    Country:
    Norway
    I tried Lameboy, but it doesnt work!
    I patched it, and put it on my SD card, but I only get whit screens when I try to boot it! [​IMG]
     
  5. Kie

    Newcomer Kie Member

    Joined:
    Jan 9, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    Australia
    My memory isn't that great on EZY Flash IV but isn't that a slot-2 cart? When you load up lameboy, it asks which slot you want to boot from, make sure you're booting the right slot.

    EDIT: Sorry, that wouldn't cause a white screen. Get the newest version of the lameboy from this site's download section (my patched lameboy.nds file is 213kb) and it should work as long as you're patching it right.
     
  6. 2dere

    Member 2dere GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    198
    Location:
    New Zealand
    Country:
    New Zealand
    Hope Lameboy will work for you. I use it on my R4 and love my Dragon Quest remakes and Magi Nation on it. RTS would of allowed me to power level like mad in DQ, otherwise I have no real need for it.
     
  7. DanielC

    Newcomer DanielC Member

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    Is there any way to change the controls in lameboy? I find A + B to be very awkward to use and would prefer it to be Y + B.
     
  8. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Not that I know of.
     
  9. bolex17

    Member bolex17 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    156
    Country:
    Australia
    Damn, I would love to be able to change the buttons and make the bottom screen dissapear (the one with the rom information etc)
     
  10. Harpuia

    Member Harpuia GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    316
    Location:
    My House
    Country:
    United States
    There are a bit of compatibility issues, but most of the good games work.

    Heroes of Might and Magic I and II both have graphical issues, and Robopon does not start up.
     

Share This Page