Banner Tool.

Discussion in 'Wii - Hacking' started by dragmar22, Apr 27, 2008.

Apr 27, 2008

Banner Tool. by dragmar22 at 11:17 AM (7,538 Views / 0 Likes) 24 replies

  1. dragmar22
    OP

    Newcomer dragmar22 Newbie

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    United States


  2. Tomobobo

    Member Tomobobo Champion.

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    985
    Country:
    United States
    Sweet and awesome.
     
  3. jelbo

    Member jelbo Ōkami!

    Joined:
    Sep 12, 2003
    Messages:
    807
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Nice, hopefully some tools to replace images will be developed at some point.
     
  4. superrob

    Member superrob H4X H4X H4X!

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    2,465
    Location:
    GBATemp factory.
    Country:
    Denmark
    Sweet!

    Now we only need a app to replace the images [​IMG]
     
  5. Elo

    Member Elo GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    145
    Country:
    New Zealand
    WHY O WHY can these people not release the sources ?? whats the point in trying to unify all of this when one has to reverse engineer everything that should be open source..
     
  6. Elo

    Member Elo GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    145
    Country:
    New Zealand
    esp with programs that dont work properly.. keeps giving errors and random stuff..

    sorry,seems to work ny snes roms but not with n64 (tried wave race and s&p)
     
  7. creffca

    Member creffca GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 1, 2007
    Messages:
    192
    Country:
    United States
    Looks like I'm going to have to add support for this in my next release.
     
  8. Elo

    Member Elo GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    145
    Country:
    New Zealand
    haha..i wish it would work properly for all my files,only ones i can get it working with are snes roms..none of the n64 ones work with the change or extract..
    and im still trying to figure out where that md5 hash in the header file comes from,cause ive tried hashing all files it could be from without a match..u getting it working creff?
     
  9. Pici

    Member Pici GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    101
    Country:
    France
    Does this app patch a wad file, or do we have to repack the game once we have changed the banner ?
     
  10. Elo

    Member Elo GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    145
    Country:
    New Zealand
    lol no..you have to change the sha1 hash in the tmd file first to the new value and update the md5 value inside the imet.header.bin file to reflect new md5 value aswell..THEN you can repack it..
     
  11. suloku

    Member suloku GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    857
    Country:
    Spain
    Dunno what you're doing, works extremly well for me. You don't have to extract the files to change the name and it automatically changes md5 in imet header.

    Also if you use watool0.1 by the same autor the ticket and tmd file (as well as cert) are generated automatically, so just look for original ID if you want to mantain the channel's ID.

    BTW the tool misses jap language, the author didn't notice it (he's on it I think)

    The info about which bytes to edit and all that stuff is out there, there's no actual need to release the source from a program that just changes a few bytes, don't you think?
     
  12. xdeadxpoolx

    Newcomer xdeadxpoolx Advanced Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    75
    Country:
    United States
    First off hi Elo [​IMG] ignore the PM, 2ndly okay, this is kinda hazy but im assuming you open the 00000000.app file with this change the names click save then extract.... i get an error (using snes rom)

    "Access violation at address 004029A7 in module 'bannertool.exe' Read of address 9E88B660


    i get the imet_header, icon, and banner files but what there used for? hell if i know....and i still get a error at #0 when installing on the wii, am i missing something?
     
  13. suloku

    Member suloku GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    857
    Country:
    Spain
    There's no actual use for the extract button. Wait for marcan to release his banner tools.

    BTW, try reopening the 00000000.app after saving, it works for me when extracting.
     
  14. xdeadxpoolx

    Newcomer xdeadxpoolx Advanced Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    75
    Country:
    United States
    Yes, it does change the title in the 00000000.app file, BUT i still get the error when trying to install the wad on the wii
     
  15. suloku

    Member suloku GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    857
    Country:
    Spain
    Have you updated the TMD file with the new 00000000.app sha1 hash?
     
  16. Cyber-T

    Member Cyber-T GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    161
    Location:
    Essen / Germany
    Country:
    Germany
    Ok. I have this Channel and I tried to change the Channel names.

    F.e. Donkey Kong Country in Donkey Kong Country by CBT.

    I changed the 00000000.app and saved.

    Then I tried to make a WAD. Everythings alright then.

    But when I try to install the game on my Wii, it says that the 00000000.app has an Error (r - 1022).

    Maybe someone can explain, how to make a wad with is installable.

    Thanks!
     
  17. Mooshywooshy

    Member Mooshywooshy GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    141
    Country:
    United States
    while still in the cmd screen you need to run sha1 00000000.app to see the new sha1 you need to put into title.tmd with a hex editor
     
  18. Cyber-T

    Member Cyber-T GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    161
    Location:
    Essen / Germany
    Country:
    Germany
    I didn't understand this. Sorry.

    I see a M5D in the bannertool. Do I have to change this number in the title.tik? Or what do I have to do now?

    Please help me! If you want you can write me on ICQ!
     
  19. Kiok

    Member Kiok GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    166
    Country:
    Jamaica
    Sweet.
     
  20. Cyber-T

    Member Cyber-T GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    161
    Location:
    Essen / Germany
    Country:
    Germany

    Now I have the new hash. But how i do in the TMD? I open the hexeditor, but how can i change the hash? I hope this is the last question!
     

Share This Page