Bad Programmer or Bad Chips?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by TheVirus, Mar 28, 2007.

Mar 28, 2007

Bad Programmer or Bad Chips? by TheVirus at 2:57 AM (1,197 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. TheVirus
    OP

    Member TheVirus GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 25, 2006
    Messages:
    404
    Country:
    Uganda
    I had a friend build me 2 Chiips and a programmer and nothing works. avrdude (windows version with giveio installed) doesn't flash anything. I tried PonyProg2000 and TwinAVR, again nothing. I went ahead and built my own programmer thinking his was a dud and nothing. I swapped out the 5 pins for power with a USB mouse cable (red wire connected directly), and still nothing.

    I removed everything from one chip (ATMega8L-8PU) and it doesn't work. I left the other one untouched and that doesn't work.

    Is there a way I can shove an LED into the programmer to check if it's receiving power?
     
  2. TheVirus
    OP

    Member TheVirus GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 25, 2006
    Messages:
    404
    Country:
    Uganda
    My programmer was backwards. Works now.
     
  3. DRACO

    Member DRACO GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    165
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    uhhhh open source is [​IMG]
     
  4. TheVirus
    OP

    Member TheVirus GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 25, 2006
    Messages:
    404
    Country:
    Uganda
    Is the LED supposed to be on when the Chiip is plugged in and the Wii is on?
     
  5. Takrin

    Member Takrin GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 7, 2006
    Messages:
    408
    Country:
    United States
    yea led is a solid on if all ok, blink if error when installed on wii

    try openwii, you wont get slowdowns on wario or other games chiip hasnt been updated in forever so i kinda switched to openwii

    www.openwii.org
     
  6. Scorpei

    Member Scorpei GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 21, 2006
    Messages:
    1,295
    Country:
    Netherlands
    ?? Can you show me a pic?
     
  7. TheVirus
    OP

    Member TheVirus GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 25, 2006
    Messages:
    404
    Country:
    Uganda
    I already beat WarioWare (Bought it and sold it). I'm content with Chiip, it'll be updated eventually. If OpenWii reads DVD+R without bitsetting, I'll switch.
     
  8. arthurkok2

    Member arthurkok2 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    252
    Country:
    Canada
    OpenWii reads DVD+R without bitsetting. Its true!
     
  9. Takrin

    Member Takrin GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 7, 2006
    Messages:
    408
    Country:
    United States

    yea heres the features posted on openwii.org

    DMS / D2A / D2B Full Support(Raymay/COD3 100%)
    Dvd-r/Dvd+r/Dvd+rw/dvd-rw FULL support (NO BITSET)
    Own Region Wii game support
    GameCube Backups (Homebrew) region free using gcos
    Full Speed Fix (wario/cod/rayman/others) No studder

    i have to say it is partially region free also since you can use regionfrii [​IMG]
     

Share This Page