Backup Loader Channel Help needed

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Phylos, Nov 25, 2008.

Nov 25, 2008
  1. Phylos
    OP

    Newcomer Phylos Advanced Member

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    73
    Country:
    United States
    I can run the Backup Loader through the HBC.
    Whenever I install a WAD of a channel (Doesn't matter which one)
    The Loader launches and then exits back to the system menu no matter what I do.

    The system was originally 3.1. I used AnyRegion Changer 1.1 to upgrade to 3.2U
    Tried various Wad installers, but no channels installed seem to launch properly.
    Any Help will be appreciated.

    -=Phylos=-
     
  2. BIG MOE

    Member BIG MOE ๔*๖ LORD BIG MOE ™

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,253
    Location:
    Wiiland Hills
    Country:
    Syria
    hold B when you start the loader then go to reboot menu and change auto reboot to no , and you are set , however some WAD channels are set to auto reboot , you need to hold 1 after you start the channel to go to the loader menu [​IMG]
     
  3. feoras

    Newcomer feoras Newbie

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    Ireland
    I have the same trouble. I have now followed 5 different tutorials and loaded I don't know how many wads.

    The launcher works fine from the HBC but whenever I try to run any channel loaded from WAD manager, the system reboots.
    It doesn't matter if I press 1, 2 or B when starting the channel it still reboots. I never get any chance to change boot options.

    I've been trying to get this for two days now.

    The last tutorial I followed is Big Moe's using his installer. I have downgraded (upgraded) from 3.0E to 3.2E. Everything else works except the channels.

    Any pointer appreciated

    Thanks
     
  4. Wiisel

    Member Wiisel GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    1,182
    Country:
    United Kingdom
    hold the button before you select start not after and let go once you see menu works for me or just grab a non autoboot channel i recommend the 002 fixed one
     
  5. feoras

    Newcomer feoras Newbie

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    Ireland
    Thanks wiisel. I tried holding the button before selecting start and after and at the same time and every other combination I could think of but it still reboots.

    I will try 002 fixed and report back.
     
  6. Wiisel

    Member Wiisel GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    1,182
    Country:
    United Kingdom
    ha theres a lot to choose from now seems like everyones packing them just pick a non autoboot one
     
  7. feoras

    Newcomer feoras Newbie

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    Ireland
    ok I tried a non autoboot wad compiled by bantheradio but when I press start, the wii reboots. It doesn't matter if I am pressing or holding 1 or any other button at the same time, it still reboots.

    Just to remind that the launcher works perfectly if launched through the HBC but would like to get a loader channel working to simplify things for the kids.

    I must be missing something.... [​IMG]
     
  8. Wiisel

    Member Wiisel GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    1,182
    Country:
    United Kingdom
  9. feoras

    Newcomer feoras Newbie

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    Ireland
    Thanks for your help wiisel but it still doesn't work.

    I put the first file you gave into the wads folder on my sd and the second files into the apps folder.

    When I start HBC I can then run the gamma fix loader you gave and run a game (as before).

    I run wadmanager 1.3 and install the gamma fix wad - no errors and boot loader appears in the channels.

    When I select boot loader in the channels I get the green screen as in your post.

    When I select start, the wii reboots [​IMG]
     
  10. Wiisel

    Member Wiisel GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    1,182
    Country:
    United Kingdom
    must be something up with you wii or wadmanager if everything reboots when you click start try another wadmanager case its that screwing things up other than that i dunno
     
  11. thchang

    Member thchang GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 28, 2007
    Messages:
    121
    Country:
    United States
    same here
    i tried all the method still reboot like your problem is
    no one can helped so far
     

Share This Page