Backup DVD not working after update/reinstall to 4.2(E)

Discussion in 'Wii - Hacking' started by OmegaII, May 25, 2010.

  1. OmegaII
    OP

    OmegaII Member

    Newcomer
    29
    0
    Dec 21, 2003
    Belgium
    I had a working 3.2(E), and updated it today to 4.2(E) . I did the update the official way. And redid the ios/cios patches ( ios 36 / truncha bug etc ), removed the stubs
    Installed cios38v17 , after that ciosx v19 , and after that cios222/223 to be used with different loaders ( neogamma R8 / GX / dvd dumper / uloader / etc... ) , all the newest versions I and the updates could find. None did the job anymore.

    The problem I'm having: I can't backup/install any DVD's anymore.
    I still can run them from the main menu, so there is nothing wrong with the drive.

    If I try to download the image with ftpii I only get the header with the name, and the ID of the disc.
    When I load it in DVD dumper it can tell me the ID, but then halts. In all other loaders it see's a disc, but then tell's me it's not a Wii disc. But it is ... cause it run's fine in de normal Wii menu.


    Anyone any idea's ? A cIOS I forgot to install ?
    Or I missed something small and stupid ... or I have a unique bug, don't like those last one's.


    All help is welcome !!
     
  2. OmegaII
    OP

    OmegaII Member

    Newcomer
    29
    0
    Dec 21, 2003
    Belgium
    Anyone ?
     
  3. Sonic0509

    Sonic0509 Sometimes I'm Maryushi3

    Member
    180
    8
    Feb 1, 2008
    Poland
    Poland
    Do you installed DVDX?
     
  4. D3M0N23

    D3M0N23 Member

    Newcomer
    31
    0
    Feb 4, 2010
    Netherlands
    nl
    and did you remove al the stubs first with like dop-mii ?
    the update stubs them out
     
  5. XFlak

    XFlak Wiitired but still kicking

    Member
    9,127
    533
    Sep 12, 2009
    Canada
    Ontario
    try reverting back to cIOS249 rev17

    rev19 may not work with the older apps u are trying to use (especially if installed using a non-38 base)
     
  6. OmegaII
    OP

    OmegaII Member

    Newcomer
    29
    0
    Dec 21, 2003
    Belgium
    I first had rev17, tried all backup loaders and dumper, and then upgraded to rev19 to see if that would work. They both didn't.
     
  7. OmegaII
    OP

    OmegaII Member

    Newcomer
    29
    0
    Dec 21, 2003
    Belgium
    removed dvdx , still can't make backups
     
  8. Sanfransexstar

    Sanfransexstar Member

    Newcomer
    36
    0
    May 22, 2010
    United States
    have you tried neogamma r8 final?