backup a backup

Discussion in 'Wii - Hacking' started by what2, Apr 5, 2007.

Apr 5, 2007

backup a backup by what2 at 6:55 AM (1,088 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. what2
    OP

    Newcomer what2 Member

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Messages:
    38
    Country:
    hey I've been wondering. I have a burned back up and I feel like the disc is about to fail me. I'd like to reburn the game but I've lost track of the iso on my pc. Is it possible to copy then burn a working backup without having to dump the game all over again?
     
  2. benjp2k1

    Newcomer benjp2k1 Member

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Messages:
    40
    Country:
    Japan
    I have seen mixed replies about this and from what I have read no one has confirmed this. Some people say that once its burned it needs to be dumped again while others say that since you already descrambled the image once it should copy fine as the mod chip is what allows you to play the descrambled games and if you burned it scambled it would be the same as original and we wouldnt need the chips... so if I had to guess I would assume you can back it up without dumping. Please keep in mind that is a guess though.
     
  3. cheesyPOOF5

    Member cheesyPOOF5 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 21, 2006
    Messages:
    419
    Country:
    United States
    Hmm, probably...try using an ISO maker and see if it works.
     
  4. Gangsta_L

    Newcomer Gangsta_L Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    43
    Country:
    Netherlands
    If that backup isn't working I don't think you new backup which is a backup of your backup ( [​IMG] ) won't work properly too.
    But if it's working normally, yes it's possible (I think? I mean, you can burn backups of a backup of a film or something like that [​IMG] ).
     
  5. n0fx

    Newcomer n0fx Member

    Joined:
    Feb 13, 2006
    Messages:
    26
    Country:
    Vietnam
    You can do 1:1 with Nero. I used Nero and made another backup of my backup. It boots fine. The original was already unscrambled.
     
  6. dOOfus

    Newcomer dOOfus Advanced Member

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    77
    Country:
    United States
    i think you can if you have one of the dvd burners that allow you to dump in the first place. if your dvd drive won't read the dvd, it won't allow you to copy it
     
  7. what2
    OP

    Newcomer what2 Member

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Messages:
    38
    Country:
    confirmed, you can make a backup of a backup

    just made an iso with clonecd, burned with nero and the backup backup works great.

    I used a sony dvd reader to rip then lite-on to burn btw
     
  8. pirate_arrh

    Newcomer pirate_arrh Advanced Member

    Joined:
    Dec 13, 2005
    Messages:
    51
    Country:
    New Zealand
    I just used Nero disc copy to copy a disc that was making loud loading noises.
    (gerneric DVD+R = noisey, copied to verbatim DVD-R = better)
     
  9. Takrin

    Member Takrin GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 7, 2006
    Messages:
    408
    Country:
    United States
    yea just use dvd burning software of your choice and copy dvd, tested it and worked fine with, imgburn, nero
     
  10. Redsquirrel

    Member Redsquirrel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Messages:
    615
    Country:
    United Kingdom
    awesome. i have a friend who wants a copy of something and i deleted the img from my pc and was worried if i could copy my disc.
     
  11. kokiri_link

    Member kokiri_link GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    211
    Location:
    Peterborough
    Country:
    United Kingdom
    How comes when i try and copy it with img burn, or nero...it just gives me a "blank disc error" ....the backup works flawlessly in my wii, but when i try and copy it....no go :/
     
  12. Killian

    Newcomer Killian Member

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Messages:
    35
    Country:
    United Kingdom
    I think you need one of those LG drives to read it. I have the same problem. Ended up putting it back into my burner and writing an image from it.
     
  13. kristijan08

    Member kristijan08 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    373
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    change imageburn to read mode, then copy your backup to an iso on the harddrive, change imgburn back to write mode at then burn the iso

    done and done
     

Share This Page