Hacking Backport PS4 games from 6.72 to 5.05 [OFFICIAL]

godreborn

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
28,405
Trophies
2
XP
18,359
Country
United States
someone said it was like 98% compatibility backporting, but in reality it's more like 60-80%. some games simply don't work. I'm trying ni no kuni with 80 files to backport. couldn't get control to work with 25 or so.
 
  • Like
Reactions: KiiWii

viggen66

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 5, 2019
Messages
180
Trophies
0
Age
41
XP
488
Country
Spain
So, is better to keep games not so updated to latest patch, but all bellow 6.72, is no problem to me, most of the time, I don't notice any difference between version 1.0 and version 1.x
 

godreborn

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
28,405
Trophies
2
XP
18,359
Country
United States
So, is better to keep games not so updated to latest patch, but all bellow 6.72, is no problem to me, most of the time, I don't notice any difference between version 1.0 and version 1.x

bug fixes and dlc usually requires a certain version. one thing I've noticed is that unlike the ps3, the latest update is all you need. some games on the ps3 require you to install every update.
 

Ancor

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jul 13, 2018
Messages
55
Trophies
0
Age
33
XP
606
Country
Spain
@KiiWii I cant backport control. After 2 logos crashed somebody in reddit says: Need to NOP the extra library calls. BTW the backport in internet doesnt work

Edit: Ask @RetroGamer_74 and he says it can't be backport
 
Last edited by Ancor,

KiiWii

Editorial Team
Editorial Team
Joined
Nov 17, 2008
Messages
13,750
Trophies
2
Website
defaultdnb.github.io
XP
18,054
Country
United Kingdom
@KiiWii I cant backport control. After 2 logos crashed somebody in reddit says: Need to NOP the extra library calls. BTW the backport in internet doesnt work

Edit: Ask @RetroGamer_74 and he says it can't be backport

Everyone who has tried has failed with Control. It’s an elusive one. But once 6.72 is stable, I guess back porting it won’t be necessary :)
 
  • Like
Reactions: Ancor

hippy dave

BBMB
Member
Joined
Apr 30, 2012
Messages
7,815
Trophies
1
XP
11,580
Country
United Kingdom
Has Astro Bot been backported?

Edit: I found a backport, filename says A101, it's only 60-odd meg so I'm guessing it's a fix for the base game rather than the actual 1.01 update backported. If anyone sees/makes a backported update (latest version is 1.03 afaik) please lmk, but for now I'm happily playing the game B-) lot of fun so far.
 
Last edited by hippy dave,

MostlyUnharmful

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 8, 2018
Messages
410
Trophies
0
Age
40
XP
1,423
Country
Italy
Cause what is calling "backporting" right now consists of changing a string in ELF/PRX that indicate the minimum FW required to execute them. It works without problems when a title was developed with an SDK lower or equal to, in this case, FW 5.05 or when it doesn't use new functionalities introduced on newer FWs, otherwise it fails.

A real backport instead would consist in replicating the missing functionality on lower FWs or modifing titles' executables to not use those missing callbacks, but still behaving correctly.

I don't see people wasting time dong this king of patching, but I would not be surprised if someone step forward only to prove me wrong, I've seen crazy things done on emulators/consoles...
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: Apple is the new Disney