Audio but no video when playing gamecube games on US Wii 3.2U

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by Duddy07, Nov 17, 2008.

  1. Duddy07
    OP

    Duddy07 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    May 23, 2007
    United States
    If this belongs under Wii Hacking then would a Mod be kind and move it.

    Well I was using the GCBoot application through the HBC to load up Ultimate Spider-man (NTSC-U) though it, mind you I have used this homebrew application may times before without any problems. Well this time it froze when it was loading the game, so I powered down and restarted. I went and tried to load it through the Wii's Disk Channel, I was able to hear the audio but the video was not there, and this is happening with all of my gamecube games. But if I do load it through the GCBoot application, it works. So my question to anyone out there as to what happened and or how to fix it? Thanks.

    Well it seems that my copy of Nintendo Puzzle Collection (Japanese) Gamecube game does load through the disk channel with the help of Starfall v.5. I am noticing that the Gamecube screen has grey/white lines behind it like the progressive scan image on the back of some Gamecube games (Metroid Prime and MGS:Twin Snakes). So is there a way to reset the Disk Channel?
     
  2. Tichinde925

    Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Member
    1,096
    0
    Jul 14, 2008
    United States
    Warwick, Rhode Island
    disable Starfall's Region Free GC games and it should be fixed.
     
  3. Duddy07
    OP

    Duddy07 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    May 23, 2007
    United States
    [​IMG]

    THANK YOU VERY MUCH! That is exactly what was the problem. The weird thing is, I have always had GC RF on my Wii since it was released and never had this problem. But thank you once again.
     
  4. EmperorOfCanada

    EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Member
    1,479
    96
    Aug 4, 2008
    Canada
    Canada
    Sadly, if you were blind you would have that problem for all video games =(