[Atmosphere] An error has occurred. Error Code:2002-4453

ServH

Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 21, 2019
Messages
18
Trophies
0
Age
30
XP
49
Country
Australia
Hello everyone.

The last time I used my switch it was still working with SXOS, but it stopped working (I don't know why) .

I wanted to migrate to Atmosphere and for that I bought a new SD and formatted it in FAT32 and copied the latest versions of hekate and atmosphere.

When I start atmosphere, I get this error, can anyone tell me what can happen? I have been reading and I think my firmware version has some kind of bug? I don't know.

hsmox0nf04e81.jpeg


Some information.
  • I haven´t a game card inserted
  • The SD card is new and formated in Fat32
  • Lastest versions Atmosphere and Hekate
  • SXOs user in the past.

In case it is the firmware if I can't turn on the switch completely, how can I upgrade the firmware?
 

Aetopia

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 19, 2019
Messages
49
Trophies
0
Age
16
XP
138
Country
India
Hello everyone.

The last time I used my switch it was still working with SXOS, but it stopped working (I don't know why) .

I wanted to migrate to Atmosphere and for that I bought a new SD and formatted it in FAT32 and copied the latest versions of hekate and atmosphere.

When I start atmosphere, I get this error, can anyone tell me what can happen? I have been reading and I think my firmware version has some kind of bug? I don't know.

View attachment 295476

Some information.
  • I haven´t a game card inserted
  • The SD card is new and formated in Fat32
  • Lastest versions Atmosphere and Hekate
  • SXOs user in the past.

In case it is the firmware if I can't turn on the switch completely, how can I upgrade the firmware?
Have you updated OFW?
 

Aetopia

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 19, 2019
Messages
49
Trophies
0
Age
16
XP
138
Country
India
I have the latest version of atmosphere and I can't start OFW either, the same message appears.

It's very strange. Can it be a problem with the saves ?
Could I try a factory reset?
Hekate has the option to boot into OFW.
I would suggest to boot into Hekate and boot into OFW. Hold the Power Button for a few seconds to force shutdown the Switch.
 

ServH

Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 21, 2019
Messages
18
Trophies
0
Age
30
XP
49
Country
Australia
Hekate has the option to boot into OFW.
I would suggest to boot into Hekate and boot into OFW. Hold the Power Button for a few seconds to force shutdown the Switch.
Yes, I have done that, run hekate and clicked on OFW but the same error appears.
 

Aetopia

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 19, 2019
Messages
49
Trophies
0
Age
16
XP
138
Country
India
You are right, I have started before incorrectly, now I have started the OFW the Nintendo logo appears, and then the screen stays black and nothing appears.
Try to update from the Nintendo Switch's Recovery Menu.
 

ServH

Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 21, 2019
Messages
18
Trophies
0
Age
30
XP
49
Country
Australia
Try to update from the Nintendo Switch's Recovery Menu.
Nothing... it does not enter recovery mode, I hold down vol + and vol - then power, but nothing happens.

And thank you for you support really!

I can't turn on the switch, without having the jig on, that's strange too.
 
Last edited by ServH,

ServH

Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 21, 2019
Messages
18
Trophies
0
Age
30
XP
49
Country
Australia
New error when I try to start with Atmosphere.

Panic occurred while running Atmosphere
Title ID: 010000000000002B
Error: std : : abort <0xFFE>
 

petspeed

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 13, 2009
Messages
834
Trophies
0
Age
47
XP
827
Country
Denmark
Nothing... it does not enter recovery mode, I hold down vol + and vol - then power, but nothing happens.

And thank you for you support really!

I can't turn on the switch, without having the jig on, that's strange too.
Do you have AutoRCM enabled?
 

petspeed

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 13, 2009
Messages
834
Trophies
0
Age
47
XP
827
Country
Denmark
Yes, I had it activated, I have deactivated it. Now when I try to do the hard reset the nintendo logo appears and then black screen again.
Have you downgraded your firmware at any time? It might be because of burned fuses
Do you have a backup of your SysMMC?
 

ServH

Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 21, 2019
Messages
18
Trophies
0
Age
30
XP
49
Country
Australia
I have never downgraded, I have always kept version 10.2.0.

I think I have a backup but from when I was using SXOs.
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
17,806
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,785
Country
United States
Hello everyone.

The last time I used my switch it was still working with SXOS, but it stopped working (I don't know why) .

I wanted to migrate to Atmosphere and for that I bought a new SD and formatted it in FAT32 and copied the latest versions of hekate and atmosphere.

When I start atmosphere, I get this error, can anyone tell me what can happen? I have been reading and I think my firmware version has some kind of bug? I don't know.

View attachment 295476

Some information.
  • I haven´t a game card inserted
  • The SD card is new and formated in Fat32
  • Lastest versions Atmosphere and Hekate
  • SXOs user in the past.

In case it is the firmware if I can't turn on the switch completely, how can I upgrade the firmware?
Try running the archive bit fix via Hekate.
 
General chit-chat
Help Users
    PeeJay Bonobo @ PeeJay Bonobo: speen.mp4