Hacking [Asking Tutorial] How to convert .CIA to .3DS for Gateway White flashcart

bloodfalco

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 29, 2015
Messages
243
Trophies
0
Age
36
XP
816
Country
Indonesia
Hi, I have trouble when using 3ds to CIA converter and @davFaithID CIA to 3DS converter to convert .CIA to .3DS for my Gateway, when I put back into my Gateway to my 3DS and when I press Select to choose the game, it just show white blank and it did not boot up at all when I choose it. Can anyone post tutorial or guidance for me? I want to play MapleStory using my Gateway card.

NB: Please do not harass me with "Use CFW", I am loving my Gateway and I want to use it even though it is already outdated and no longer supported (End of Support)
 

Shadow#1

Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
Member
Joined
Nov 21, 2005
Messages
10,496
Trophies
1
XP
6,060
Country
United States
Hi, I have trouble when using 3ds to CIA converter and @davFaithID CIA to 3DS converter to convert .CIA to .3DS for my Gateway, when I put back into my Gateway to my 3DS and when I press Select to choose the game, it just show white blank and it did not boot up at all when I choose it. Can anyone post tutorial or guidance for me? I want to play MapleStory using my Gateway card.

NB: Please do not harass me with "Use CFW", I am loving my Gateway and I want to use it even though it is already outdated and no longer supported (End of Support)
Switch fully to Luma3DS and be done with this headache that is Gateway3DS
 

bloodfalco

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 29, 2015
Messages
243
Trophies
0
Age
36
XP
816
Country
Indonesia
Switch fully to Luma3DS and be done with this headache that is Gateway3DS

I understand, but I still have my Gateway and want to use it, as I have stated in above post. And please do not harass me with that kind of saying, "Use CFW this and that"

--------------------- MERGED ---------------------------

I am just asking for tutorial and a guide to convert cia to 3ds and I hope that I can get a solution here.
 

Hayato213

( -_・) ︻デ═一' * (/❛o❛)/
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
10,528
Trophies
1
Location
Vector Industry
XP
5,418
Country
United States
The reason you shouldn't be using Gateway is due to lack of support, if the converter converted .cia to .3ds for you then it did it job, getting a white screen probably have to with your firmware if you are above 11.2, there is a patch for 11.9 emunand, via user 123ab.

https://gbatemp.net/threads/gateway-3ds-help.528564/
 

Ryccardo

watching Thames TV from London
Member
Joined
Feb 13, 2015
Messages
7,406
Trophies
0
Age
26
Location
Imola
XP
6,308
Country
Italy
Please do not harass me with "Use CFW", I am loving my Gateway
So you are using a CFW (although a crappy one), as the gateway red is not a flashcard but rather a novel slot-1 accessory requiring additional drivers which are provided by theirs (the launcher.dat) :)

My firmware is actually 9.0.0, so any workaround on that?
As a starting point you could update your emunand to the highest version the brickway CFW can run (I think it is 11.2 but double check, haven't really cared for the 3DS in 2 years - if that's the case search the internet for "adrifcastr ctrtransfer") - that will give you the highest compatibility with their CFW
 

bloodfalco

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 29, 2015
Messages
243
Trophies
0
Age
36
XP
816
Country
Indonesia
The reason you shouldn't be using Gateway is due to lack of support, if the converter converted .cia to .3ds for you then it did it job, getting a white screen probably have to with your firmware if you are above 11.2, there is a patch for 11.9 emunand, via user 123ab.

https://gbatemp.net/threads/gateway-3ds-help.528564/

It is actually not a whitescreen but it just shows like this. Image attached.
20210209_080255_001.jpg


--------------------- MERGED ---------------------------

@Hayato213 My 3DS actually can play Persona Q2 .3DS ROM. Is there any work around on this? Man, at this time, I wish that iso site is still around.
 

Hayato213

( -_・) ︻デ═一' * (/❛o❛)/
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
10,528
Trophies
1
Location
Vector Industry
XP
5,418
Country
United States
It is actually not a whitescreen but it just shows like this. Image attached.View attachment 245642

The not booting part probably has to do with the firmware requirement, the game came out around when 11.2 was release.

--------------------- MERGED ---------------------------

Just make your life easier and just install Luma3DS, the headache you have to deal with is not worth it plus I don't really know anyone here that is that skill enough with Gateway, most users would tell you to install Boot9Strap and Luma3DS if you want supports.
 

bloodfalco

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 29, 2015
Messages
243
Trophies
0
Age
36
XP
816
Country
Indonesia
How do I create a 3DS rom that can run in lower firmware, I think there should be a tutorial right?

--------------------- MERGED ---------------------------

too bad Gary is no longer free. If he is still I can ask him
 

BaamAlex

S̶̥͝l̷̹̀͗e̶̼̖̩̅͊e̷̛̦͉̦p̷̘͌͝i̵͇̠̞̿̌n̷̰͚͌̓͝g̷̦̲̍̆͝
Member
Joined
Jul 23, 2018
Messages
4,093
Trophies
1
Age
26
XP
3,371
Country
Germany
How do I create a 3DS rom that can run in lower firmware, I think there should be a tutorial right?
Stop messing with patching roms. Install luma and play the games as it should be.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • kenenthk @ kenenthk:
    Lol AHS is getting funny two dudes and two girls get pregnant
    Gift
  • Toastee_ @ Toastee_:
    Whats AHS?
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    What are you supposed to do when you have a thousand dollar piece of hardware that won't work because the API the manufacturer provided doesn't want to work?
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    Ebay
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Oh great.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    It's a Linux bug.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Well a bug with their Linux drivers or something.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    It captures 2x the amount of packets on Windows 10 in a freaking VM where USB access is slower/more latent.
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    what is this piece of hardware @gudenau
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Beagle 480
    Gift
  • T-hug @ T-hug:
    Dune 2021 1080p HDRip X264 AC3-EVO
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    Dune? Reminds me of seeing my ex naked
    Gift
  • mr_switch @ mr_switch:
    Oh yeah Dune movie is out, watching it later
    Gift
  • mr_switch @ mr_switch:
    Here is hoping 2022 is a good year for DC cinematic universe
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Honestly don't really know what Dune is.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Anyone here know much about Jetbrains InteliJ Idea?
    Gift
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    Oh, T-hug was here :blink:
    Gift
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    Hey, where the admins at? Come in the chat. I got a idea. How bout a Sound notification or something when someone tags you in chat? :ninja:
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    Post it in the v8 feedback thread
    Gift
  • Gift
  • OzKenny1983 @ OzKenny1983:
    Post what sorry? I'm guessing we were talking about this ages ago, but I haven't been on GBATemp in almost a year so my memory is failing me :-/
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    feedback and or bugs that may have popped up since the migration to XenForo 2!
    Gift
  • OzKenny1983 @ OzKenny1983:
    Umm...I think you might have the wrong person, since that may as well have been written in Chinese. I have nothing to do with the management of this site, nor have I ever been involved. I'm just a member, and hardly even qualify as that...like I said my last post was almost a year ago lol
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    Lol no, Sonic Angel Knight had an idea, best would be to post it in that thread haha
    Gift
  • OzKenny1983 @ OzKenny1983:
    Sorry, don't know Sonic Angel Knight either...
    Gift
    OzKenny1983 @ OzKenny1983: Sorry, don't know Sonic Angel Knight either...