Are all Wii's hackable?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by dark_sol, Nov 13, 2007.

Nov 13, 2007

Are all Wii's hackable? by dark_sol at 8:56 PM (2,552 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. dark_sol
    OP

    Newcomer dark_sol Member

    Joined:
    Feb 21, 2006
    Messages:
    38
    Country:
    Canada
    I'm looking to buy my brother a Wii for his birthday, and was hoping to mod it with a Cyclowiz chip. Are the latest versions of Wii still hackable? I remember there being a big deal with newer Wii versions that weren't compatible with modchips a while back.

    Also, what tools are required to mod a Wii? I know that the chip needs to be soldered on, so I have that down. Do I need a special screwdriver to open the thing?
     
  2. Armadillo

    Member Armadillo GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    3,102
    Country:
    United Kingdom
    Yes , all are hackable. Cyclowiz won't work on new ones. The newer wii's have to use the D2CKEY (31 wires).

    Triwing screwdriver is needed to open the console.
     
  3. emirof

    Member emirof GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Messages:
    157
    Country:
    Sweden
    really, 31 ?! To solder to the dvd-reader?
     
  4. dark_sol
    OP

    Newcomer dark_sol Member

    Joined:
    Feb 21, 2006
    Messages:
    38
    Country:
    Canada
    That's insane. Forget hacking it, there's no way I could do that myself.

    Hold on, are there newer Wiis than the ones with the D2B drives?
     
  5. Armadillo

    Member Armadillo GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    3,102
    Country:
    United Kingdom
    Yes , really 31 wires. Have a look through this thread here http://psx-scene.com/forums/d2ckey/60299-p...-install-2.html

    and you can see examples of peoples installs of D2CKEYs.


    As for the wiis newer than D2B , yes , that would be the D2C. Buy a brand new wii now and you are pretty much sure to get a D2C and for now have to use the D2CKEY.

    Maybe at a later date it will change and we'll get nice relaxing 5-6 wire mods like the earlier wiis , but for now 31 wires [​IMG]
     
  6. Lazycus

    Member Lazycus Rotten

    Joined:
    Jul 22, 2006
    Messages:
    871
    Country:
    United States
    Hopefully the Wlip makers are off adding wires to their product, then you would only have to solder the wires onto the d2ckey and the nice large power points.
     
  7. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    The Infectus modchip now supports D2C with 13 wires. However, it's expensive as chips go.

    http://www.infectus.biz/forum/index.php?topic=385.0
     
  8. Armadillo

    Member Armadillo GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    3,102
    Country:
    United Kingdom
    Nice 13 wires. Hope they release diagrams soon , I want to see. Just had a quick look around , doesn't seem that expensive. €39 , so only £27 ish.

    Not that it matters , if one team can do it with 13 , we'll prob have a load of em arriving soon as all the teams want in on the action , so drive prices down [​IMG].
     
  9. wiithepeople

    Member wiithepeople ^^didn't play it that much, but I love it =D

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    789
    Location:
    the banned
    Country:
    United States
    Infectus working for d2c wii's should seriously be posted on GBAtemp's front page. A guy already posted it in "user submitted news"
     
  10. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    That would be me [​IMG]
     

Share This Page