arc rise fantasia freezes

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by strict9gs, Aug 21, 2010.

Aug 21, 2010

arc rise fantasia freezes by strict9gs at 5:45 AM (9,110 Views / 0 Likes) 23 replies

  1. strict9gs
    OP

    Newcomer strict9gs Advanced Member

    Joined:
    May 2, 2009
    Messages:
    94
    Country:
    United States
    this game get to a certain spot and freezes everytime.......same spot as well.......any suggestions?
    BTW my specs:
    4.2u
    cIOSx rev20b base ios57
    cfg usb loader
     


  2. trumpet-205

    Member trumpet-205 Embrace the darkness within

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    4,363
    Country:
    United States
    What certain spot? Be specific.
     
  3. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    use wiiflow
     
  4. Hells Malice

    Member Hells Malice Are you a bully?

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    5,651
    Country:
    Canada
    I assume you mean the scene in Jada freeze.

    Download and install cIOSX rev20 Linky
    Play through WiiFlow (249) Linky, best to choose the light version

    That's what I did to get mine to finally work. (after much trial and error)
     
  5. strict9gs
    OP

    Newcomer strict9gs Advanced Member

    Joined:
    May 2, 2009
    Messages:
    94
    Country:
    United States
    thats the one, i had wiiflow, but it crashed on me quite a few times, so i got rid of it (prolly my fault y it didnt work), ill get it again, and try it, thanks
     
  6. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    this is what I did

    install rev19 250 with base 57. (rev 20 should be the same)

    download r92a-WiiFlow_250

    go into game settings and select IOS 250 = WIN!
     
  7. Am0s

    Member Am0s Mojo Risin

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    741
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    do you know if you get that freeze from playing on a backup dvd?
     
  8. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    yes you do in fact i was never able to get a backup disc to run even from a chip
     
  9. Am0s

    Member Am0s Mojo Risin

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    741
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    how far is this freeze into the game? I have played it by disc its on my to do list,
     
  10. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    well i tried from a wiikey 1 it wouldn't even boot. the 2nd town right before the 1st dungeon is where it freezes. the town gets attack you have to join this guy and than bamm it happens...and don't have your sound loud cos it makes a high very loud pitched noise continuously!
     
  11. Am0s

    Member Am0s Mojo Risin

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    741
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    right ok thanks will give it a go, see if it freezes for me too sounds like its not that far in
     
  12. strict9gs
    OP

    Newcomer strict9gs Advanced Member

    Joined:
    May 2, 2009
    Messages:
    94
    Country:
    United States
    it happens at a cut scene in jada, after u defeat the 5-6 monsters roaming in the courtyard......it show a older fella battling another guy, and after the bad guy sends 6-7 of his minions on the older fella, prince alf suggests helping the older fella and your character agrees, .......then the freeze happens........im trying wiiflow today to see if it bypasses this

    EDIT: wiiflow 250 worked for me, thanks
     
  13. boondoklife

    Member boondoklife GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    187
    Location:
    Jah's Pocket
    Country:
    United States
    I have it working in Configurable with 250, but it is kinda hit and miss. I had it freeze there and also on another cut scene even when using 250.
     
  14. resincake

    Member resincake GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Messages:
    164
    Country:
    United Kingdom
    I have been playing via DVD Backup (Neogamma r9 v39, cIOSx19 base 37, 4.2e), and have gotten quite a bit past that part of the game, without experiencing any freezes. My Wii is softmodded, with no modchip.

    Hope that helps in some way.
     
  15. Am0s

    Member Am0s Mojo Risin

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    741
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    I played this tonight and got past the bit where its supposed to freeze, I tried using neogamma but it green screens on me so I used softchip r99 loading ios 232 the guitar hero way, I have cIOS249 rev 19 base 37 hope that helps anyone
     
  16. xhypertensionx

    Newcomer xhypertensionx Newbie

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Colombia
    I'm about 8 hours into the game, at the cutscene in...

    // SPOILERS...

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Olquina, when Adele summons the other rogress. A bright flash happens as part of the cut scene, then gets stuck and freezes...

    I'm using CFGLoader plus the latest 249 and CIOS v20, 224/57...

    Any help appreciated!
     
  17. xhypertensionx

    Newcomer xhypertensionx Newbie

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Colombia
    I fixed it. It may have been related to the CFGLoader I was using, because I loaded the game with USBLoader GX and got past that cutscene.
     
  18. sno_opy

    Newcomer sno_opy Newbie

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    3
    Country:
    Brazil
    Sorry for resurrecting an old thread, but I am tearing my hair out.

    This game freezes for me right at the beginning, at the cg opening, when the dragon dies and the lady starts singing. The game freezes, but the subtitle keeps showing up, until a black screen occurs and the wii freezes. I tried using USBLoaderGX and the ConfigurableUSBLoader, also tried using rev17, rev20 and rev21, and none worked. Btw, I am loading the game from a fat32 formated HD.

    I searched everywhere and couldn't find anyone with the same problem as mine. I appreciate any help, thanks.

    Edit: The freezes occur around the 4:33 mark at the opening (youtube video linked), which seems to be exactly when the CG ends.
     
  19. Ryoku83

    Member Ryoku83 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    324
    Country:
    Canada
    I've been playing this game with the newest CFG Usb loader v68d and cIOSX 249[56] r21-d2x-v3 (You can get it from here: cIOSX rev21 d2x v3 or Modmii ).

    Haven't had any issues and Im around 20 hours in (tho I've been doing a lot of grinding)
     
  20. Cyan

    Global Moderator Cyan GBATemp's lurking knight

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    16,390
    Location:
    Engine room, learning
    Country:
    France
    The dragon freeze occurs randomly but can work with any cIOS, while later in the game (2nd town) you can't pass the envent if you don't use a cIOS base56.

    Rev17 doesn't work, as it's based of IOS38, Arc Rise Fantasia only works with a base56.
    You need to install cIOSx (any version, but it's better to use rev21 d2x) and select BASE IOS 56 when asked.

    Base 57 is working too.
     

Share This Page