Anyone get SNEmuldS working?

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by jonny_eh, Mar 14, 2007.

Mar 14, 2007

Anyone get SNEmuldS working? by jonny_eh at 3:10 AM (1,394 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. jonny_eh
    OP

    Newcomer jonny_eh Member

    Joined:
    Jul 14, 2003
    Messages:
    46
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I cannot get Snemulds 0.4 working on my g6 lite with the latest loader and u-disk manager. I've tried direct copy, dofat, dofat+rw.

    I patched it with the latest G^ lite compatible DLDI.

    All I get is a white screen. Is the DLDI patch not completely ready yet? Am I doing something wrong?
     
  2. Sweater Fish Del

    Member Sweater Fish Del GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Messages:
    220
    Country:
    United States
    Did you use the .ds.gba file or the .nds? If you want to be able to load the emulator from the main G6 menu, you'll have to use the .ds.gba and rename it to .nds. .ds.gba files have a header appended to the main file which is needed to load any homebrew from a slot-2 flash cart. Alternatively, you could browse to the file in the MyCard menu and boot it with the Add Header option.

    If you did use the .ds.gba file, I'd suggest just trying it again. SNemulDS works for me on my G6.

    By the way, I don't think DoFAT does anything for homebrew, so it's better to use direct copy. Actually, I just drag and drop through Explorer for all homebrew stuff.


    ...word is bondage...
     
  3. Rankio

    Member Rankio GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    417
    Country:
    United States
    Patch the ROM with DLDI and just copy and paste it onto your card. Don't use the loader.
     
  4. styrofoam

    Newcomer styrofoam Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Messages:
    17
    Country:
    Canada
    I was having troubles with it as well until I realised that I wasn't using the Add Header option when I was selecting it. I doubt thats your problem, but I thought I'd add my two cents. Hope that helps. [​IMG]
     
  5. jonny_eh
    OP

    Newcomer jonny_eh Member

    Joined:
    Jul 14, 2003
    Messages:
    46
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Add Header worked great, thanks a ton!!
     
  6. chaarlieee

    Newcomer chaarlieee Member

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Messages:
    13
    Country:
    There isn't an option for "Add Header" in the new G6 software, is there? I saw it in 4.6, but it's not in 4.7.
     
  7. jonny_eh
    OP

    Newcomer jonny_eh Member

    Joined:
    Jul 14, 2003
    Messages:
    46
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    The option isn't in the loader, you select it on your DS when you load the ROM from the 'My Card' menu. You get to that menu from selected the top right of the screen in the G6 menu on the DS.

    You have to do that each time you load the rom.
     
  8. chaarlieee

    Newcomer chaarlieee Member

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Messages:
    13
    Country:
    I know that. I wasn't asking about the u-loader software. I said g6 software.

    But I see it now though. Thanks.

    Doesn't seem to run games as well as snezzi, does it? I only tried Super Punchout, Street Fighter II Hyper Fighting, and Sim City. All three work better on snezzi.
     
  9. Ghaleon1982

    Member Ghaleon1982 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    117
    Country:
    United States
    get it working yet?
     
  10. GexX2

    Member GexX2 Lurker

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    517
    Location:
    Tennesee, US
    Country:
    United States
  11. Melchizedek

    Member Melchizedek GBAtemp Regular

    Joined:
    May 7, 2006
    Messages:
    196
    Country:
    Canada
    I can't get it working. I downloaded the latest version, and applied the DLDI patch. Now I have a config.cfg and a SNEmulDS.nds file. I created a SNES directory on my G6Lite and copied both files in the root directory of the G6. I placed a SNES rom in the SNES directory (.smc). I tried to boot the emulator from the DS menu, but both screens stayed white. I tried to use the SNEmulDS.ds.gba file someone hosted instead of the .nds version, went in GBA mode, selected the .ds.gba from My Card, and I still got a white screen. What must I do?
     
  12. spillo

    Newcomer spillo Newbie

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Messages:
    3
    Country:
    Italy
    if I do not remember badly, must use the sc.nds...non file I am very sure, it tries! [​IMG]
    [​IMG]

    EDIT: no.. . was making a mistake ...
     
  13. Melchizedek

    Member Melchizedek GBAtemp Regular

    Joined:
    May 7, 2006
    Messages:
    196
    Country:
    Canada
    Do you have any idea?
    Also, what are the compatible SNES rom extensions with SNEmulDS?
     
  14. MillionsKnives

    Member MillionsKnives GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    156
    Country:
    United States
    I've gotten SNEmuldS 0.5 alpha 2 to work by patching it with the G6 DLDI. I tried it with Super Metroid and it works fine. However, whenever I try to save the SRAM it freezes the emulator. Is this normal to happen? I thought I remember this being a problem with the G6 Lite in previous versions as well, might be wrong though.
     

Share This Page