1. Jarryd1

    OP Jarryd1 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    6
    Country:
    had to reformat my SD card due to accidentally updating my emunand to 10.4 so it is now 4.5. Is there anyway I can manually upgrade to around 9.0 (and is there much benefit?) Quite new to gateway 3ds and tried to look online for no clear answer. Thanks in advance
     
  2. Shubshub

    Shubshub The Shubinator
    Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    1,005
    Country:
    New Zealand
    Why do you want your EmuNAND on 9.0?
     
  3. Jarryd1

    OP Jarryd1 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    6
    Country:
    Tbh I just assumed I wanted to get it to the most recent version that works. (Which may not be 9.0) or is there no real benefit compared to my emunand being 4.5?
     
  4. Shubshub

    Shubshub The Shubinator
    Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    1,005
    Country:
    New Zealand
    EmuNAND works on Latest firmware (10.4.0-29) on Old 3DS and New 3DS (ReiNAND) (Not sure about RxTools yet)
     
  5. DjoeN

    DjoeN Captain Haddock!
    Member

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    5,490
    Country:
    Belgium
    You should always make an EmuNAND backup before updating to avoid such problems!
    Did you? if so, you can install your backup EmuNAND back with Emunandtool v1.3 (Windows)
     
  6. Xenon Hacks

    Xenon Hacks GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2014
    Messages:
    7,413
    Country:
    United States
    Boot your Emunand and use Sysupdater.cia (it wont update your sysnand) and upgrade to 10.3.0-28 I cant give you a link to that CIA pack but you can download it using 3DNUS just type 10.3.0-28 in the title ID field and USA/EUR/JPN in the version field for the region your 3DS is. Put all the CIA's it downloads into a folder called updates and move that folder to the root of your SD card.
     
    Last edited by Xenon Hacks, Jan 19, 2016
  7. Jarryd1

    OP Jarryd1 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    6
    Country:
    Oh really? I updated my emunand earlier but couldn't access my games by pressing select. So that's why I wiped my SD

    Nah I didn't I literally set up my gateway a few days ago and just assumed I could safely update the emunand.

    Cheers I'll look into this. seems somewhat technical given I have no idea what I'm doing but I'll try figure it out.
     
  8. Jarryd1

    OP Jarryd1 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    6
    Country:
    thanks man. Will give that a try tomorrow :)
     
  9. DjoeN

    DjoeN Captain Haddock!
    Member

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    5,490
    Country:
    Belgium
  10. daxtsu

    daxtsu GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    5,627
    Country:
    Antarctica
    The emuNAND works, but the multi-ROM menu is broken like you found out. Give it a day or so and Gateway will probably have it fixed.
     
  11. Jarryd1

    OP Jarryd1 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    6
    Country:
    Excellent! Will just wait for that fix then update accordingly.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - manually, upgrade, emunand