Homebrew Any Way to Launch Emunand Without Gateway?

Drak0rex

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 12, 2014
Messages
2,196
Trophies
0
XP
2,895
Country
United States
I've seen a few different threads pop up lately, with a bunch of technical jargon. I'm just looking for a simple Yes or No and a link directing me on how to get it done. With Emunand and CIA installation, there's basically no point in using a physical card, as the only purpose it serves is allowing Emunand to boot.
 

Lord M

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 31, 2014
Messages
1,075
Trophies
0
Age
30
XP
492
Country
Italy
If you are 4.5 you can use MT-Card launcher to boot emunand.
simply overwrite gw launcher with mt launcher or need to format emunand with MT launcher first?
And on mt emunand is possible to install cias like savedatafiler or things like custom theme?
 

nastys

ナースティス
Member
Joined
Aug 5, 2014
Messages
1,730
Trophies
0
Age
24
Location
Earth
XP
1,773
Country
Italy
simply overwrite gw launcher with mt launcher or need to format emunand with MT launcher first?
And on mt emunand is possible to install cias like savedatafiler or things like custom theme?
You probably need to format the emunand again after replacing the launcher.dat.
You need an MT card to install CIAs.
 

Technicmaster0

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 22, 2011
Messages
4,318
Trophies
1
Website
www.flashkarten.tk
XP
2,999
Country
Gambia, The
So the launcher.dat have influecnce on installed cias when they launched...
Is it you, Lord M (from the good ol' times)?
Anyways. The Launcher.dat patches some security checks in GW/MT Mode to install CIAs (otherwise it would not be possible due to security). I'm not sure that these checks get patched in the mode for retail games which you would have to use.
 

prototech

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 3, 2015
Messages
448
Trophies
0
Age
29
XP
338
Country
United States
I have tried to use MT launcher to boot into emuNAND without the Gateway card but it prevents you from continuing without an MT card, just like the Gateway launcher. Am I missing something here?
 

nastys

ナースティス
Member
Joined
Aug 5, 2014
Messages
1,730
Trophies
0
Age
24
Location
Earth
XP
1,773
Country
Italy
I have tried to use MT launcher to boot into emuNAND without the Gateway card but it prevents you from continuing without an MT card, just like the Gateway launcher. Am I missing something here?
You can boot in Classic Mode if you don't have a card, but you can't install CIAs. If you want CIAs, try Palatine CFW.
 

Lord M

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 31, 2014
Messages
1,075
Trophies
0
Age
30
XP
492
Country
Italy
Is it you, Lord M (from the good ol' times)?
Anyways. The Launcher.dat patches some security checks in GW/MT Mode to install CIAs (otherwise it would not be possible due to security). I'm not sure that these checks get patched in the mode for retail games which you would have to use.
Old good time? This is the first time i see you XD
Anyway i know that launcher have checks for install cia, i only want to know if this checks is applied to installed cias, in short: if i want to launch a cia previously installed with gw launcher, not install it
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: https://www.operanewsapp.com/us/en/share/detail?news_id=3dab7b2419e0a4719ae30b1b4441e20a&news_ent...