Any way of playing super mario rpg on r4

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by ShadowSol, Jul 28, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Jul 28, 2009
  1. ShadowSol
    OP

    Member ShadowSol GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    247
    Location:
    Lurking
    Country:
    Canada
    Is there any way possible of playing super mario rpg on my ds with a flash-card NOT psp.
    Maybe even an emulator specificly for that only rom?
     
  2. Sanderino

    Member Sanderino I guess you only know what you got 'till it's gone

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Messages:
    773
    Location:
    the Netherlands
    Country:
    Netherlands
    If I'm right it's an SNES game right? Then download SNESDS [​IMG] You can find it here: http://wiki.pocketheaven.com/SNES_DS you need to search the page a little tough. You need to get the rom yourself, it's forbidden to post rom links on Gbatemp.
     
  3. ShadowSol
    OP

    Member ShadowSol GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    247
    Location:
    Lurking
    Country:
    Canada
    i also don't have a rumble pack or gba flash card
     
  4. Advi

    Member Advi GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    1,143
    Country:
    United States
    Super Mario RPG is possibly the most powerful SNES game made, it's official cart has a CPU chip that does some of the processing. And if it didn't, it's highly doubtful that snesDS would be compatible with it at that.

    In fact, even the PSP has trouble emulating it.
     
  5. ShadowSol
    OP

    Member ShadowSol GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    247
    Location:
    Lurking
    Country:
    Canada
    and snes ds which was in that link ...... i dont know how to use it (it keeps on crashing)

    P.S. i already have snemulds v 0.6
     
  6. dewback

    Member dewback GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    224
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
  7. Advi

    Member Advi GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    1,143
    Country:
    United States
    well, technically, the Wii can play a WAD of it.
     
  8. emupaul

    Member emupaul GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 26, 2009
    Messages:
    416
    Location:
    space
    Country:
    United States
    Nintendo SA-1 & SPC700 needs to to be emulated better for it to work.
     
  9. ShadowSol
    OP

    Member ShadowSol GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    247
    Location:
    Lurking
    Country:
    Canada
    but i want to play it portibly without buying a psp (my borther already has one)
    off topic question: how do i change my profile picture in this.
     
  10. Sanderino

    Member Sanderino I guess you only know what you got 'till it's gone

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Messages:
    773
    Location:
    the Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Sorry, I just quick searched an emu for you

    Oh, and if you want to chage your avatar go to My controls in the gray bar, then go to avatar settings I think.
     
  11. geminisama

    Member geminisama Metsu

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,045
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    Play it on your computer then. Repeatedly telling us what you WANT to do doesn't change that it's currently not possible.
     
  12. ShadowSol
    OP

    Member ShadowSol GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    247
    Location:
    Lurking
    Country:
    Canada
    fine then i'll just play it on my actual snes (yay) untill possible
    (that does not mean i close this discussion)..... [​IMG]
     
  13. koji2009

    Member koji2009 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    1,193
    Country:
    United States
    It will never be possible on the DS... The SA-1 was a monster of a chip (hence why the game cost an extra $30 than the average game at the time). The SA-1 was clocked 4x higher than the SNES main chip as well as containing additional ram and other goodies.

    In short, it like many other special chip games just are too much for the DS.
     
  14. ShadowSol
    OP

    Member ShadowSol GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    247
    Location:
    Lurking
    Country:
    Canada
    Okay i guess i'll stick to actual snes till' then... [​IMG]
    [​IMG]
     
  15. PettingZoo

    Member PettingZoo yesss

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,707
    Location:
    in the trap
    Country:
    Australia
    I thought I had played this on my M3 Real, with the expansion on SnemuleDS 0.6 before. Must have been another game ;_;
     
  16. ShadowSol
    OP

    Member ShadowSol GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    247
    Location:
    Lurking
    Country:
    Canada
    so now how do i close this (now that i know it is impossible)
     
  17. GenesisX

    Member GenesisX GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    395
    Location:
    a vagina :)
    Country:
    United States
    Just contact a moderator
     
  18. ShadowSol
    OP

    Member ShadowSol GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    247
    Location:
    Lurking
    Country:
    Canada
    i'm still noob so how do i contact a moderator [​IMG]
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page