Another Wii Sports Resort Question...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by VideoGameGodZW, Jul 27, 2009.

  1. VideoGameGodZW
    OP

    VideoGameGodZW Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Jul 27, 2009
    United States
    Fargo, ND
    Okay, I have tried everything that I can possibly think of to get this game to work. I'm having an issue that I have not been able to find much about.

    Here's the details:

    I burned the game to a DVD-R and tried playing it through NeoGamma R6 using the Alternative dol method. That did not work. I know that I have done everything correctly but when I try to load the player.dol it just goes to a black screen.

    I have also tried this using the newest version of USB Loader GX and loading it directly from the Disc Channel using cIOSCORP.

    It's almost like my Wii just won't play the tutorial video so therefore I cannot play the game.

    Oh yeah, I have System Menu 4.1 installed on my Wii. If you need any other information just let me know.

    Thanks for any assistance.
     
  2. KiiWii

    KiiWii GBAtemp Psycho!

    Member
    3,512
    1,090
    Nov 17, 2008
    what cios rev do you have installed?
     
  3. VideoGameGodZW
    OP

    VideoGameGodZW Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Jul 27, 2009
    United States
    Fargo, ND
    I have cIOS38 rev14 installed. I also have cIOS38 rev13 and rev13b on my SD card.
     
  4. tiger0001

    tiger0001 Member

    Newcomer
    21
    0
    Jul 3, 2009
    United States
    try not using NeoGamma R6 with Alternative dol, just normal R6
     
  5. VideoGameGodZW
    OP

    VideoGameGodZW Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Jul 27, 2009
    United States
    Fargo, ND
    Nope. It didn't work. It sounds like it's reading the disc but all I can see is a Black Screen...

    Posts merged

    Nope. It didn't work. It sounds like it's reading the disc but all I can see is a Black Screen...
     
  6. lostdwarf

    lostdwarf GBAtemp Maniac

    Member
    1,071
    86
    Nov 2, 2008
    ENGLAND
    get the pal iso for a pal console or NTSC for NTSC console (just for eases sake), update your wii to sys menu 4.1
    put the dvd in or load from launcher and away you go.
     
  7. jabmaster2

    jabmaster2 GBAtemp Fan

    Member
    477
    0
    Apr 24, 2009
    United States
    You must just have a bad iso. It'll will work with ciocorp for sure
     
  8. VideoGameGodZW
    OP

    VideoGameGodZW Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Jul 27, 2009
    United States
    Fargo, ND
    Yeah I don't know. At the website I downloaded this one from other people were saying it was working for them. It's weird though. I think it's reading but I can't see anything.
     
  9. lostdwarf

    lostdwarf GBAtemp Maniac

    Member
    1,071
    86
    Nov 2, 2008
    ENGLAND
    sorry i see you already have sys menu 4.1, just had a play with mums wii ... she had the jap version of wii resort, loaded with alt.dol method, turned off alt.dol then game runs. now just burned her a pal copy (on a pal machine) and do not need to do whole alt.dol thing again, seems to be a "region free bug" lol, so try loading the jap version and then the pal/ntsc she is on sys menu 3.3 still with cios rev9.

    on another note should i update her wii now to 4.1 and cios rev10 or 14? is it safe? all she uses it for is wii fit and my fitness coach
     
  10. jabmaster2

    jabmaster2 GBAtemp Fan

    Member
    477
    0
    Apr 24, 2009
    United States
    Yeah I've seen that happen before. Get another rip from somewhere else try that all I can think of
     
  11. VideoGameGodZW
    OP

    VideoGameGodZW Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Jul 27, 2009
    United States
    Fargo, ND
    Alright I'll do that. Thanks for the help.
     
  12. imapterodactyl

    imapterodactyl GBAtemp Fan

    Member
    424
    0
    Jan 20, 2009
    United States
    Be sure to get the NTSC version. PAL release does NOT have NTSC video code on the disc, so you won't be any better off than you are now. Forcing NTSC will just get you a green screen.
     
  13. silvershadow

    silvershadow GBAtemp Regular

    Member
    125
    0
    May 16, 2006
    Canada
    using ntsc usa iso (scrubbed).

    burnt onto sony dvd-r with slowest speed using nero express (4x for me)

    i updated to system menu 4.1
    i updated to cios rev14

    i used neogamma r6 (for the first time, never used it before)

    used the settings in neogamma r6: 002 fix on, and alt.dol disc, choose player.dol (also tuned on save settings)..

    then launched the game with those settings. video played, watched the video, then wii rebooted.

    launched back neogamma r6, changed the settings to 002 fix on, took off alt.dol settings. (also turned on save settings)...

    then launched the game, and the game played well. i played every sport on the game, then took it off.

    game worked perfect for me.

    im using ntsc wii (4.1u+ciosrev14)
    -wii purchased on release date (but probably doesnt matter)


    good luck.

    btw, everything i said was exactly what i did, however, this information was gathered from many places so i just applied a "tutorial" i found (i did not make this method up myself, i just tried it, and it worked).