Annoying video glitches

Discussion in 'Wii - Hacking' started by mattjd, Sep 21, 2009.

Sep 21, 2009

Annoying video glitches by mattjd at 8:16 PM (1,812 Views / 0 Likes) 19 replies

  1. mattjd
    OP

    Member mattjd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    233
    Location:
    Malvern
    Country:
    United Kingdom
    First of all I am no noob.

    Hey I am having some problems with USB Loader GX. I am using cIOS rev14 and Hermes cIOS rev4 38 merged with 37. I have a brand new WD My Book essentials 1TB 2 partitions 500gb FAT32 and 500gb WBFS.

    OK so my problem is I am dumping my original SSBB to my hard drive via the usb loader everything goes fine my disc is spotless and my lens has been cleaned about a week ago. So I setup my configuration force PAL60, Fix error 002 as yes, patch country strings on, cIOS 222 this is my setup for SSBB. So I boot it loads great I start watching the intro video to see if it lags or not and well it stutters sometimes but always in the same spot I think it is the bit with Lucas appearing it freezes. I press A it gets to the start screen then I press A again then the screen goes White. Strange thing is though if I skip the intro video at the start it gets to the menu fine.

    I have tryed installing again and I have also tried Hermes cIOS rev3 36 merged with 37 but no luck [​IMG] I have also tried different USB loaders but... You know...

    This is the only game that does this too me. I was just wondering if anybody knows a way too fix this via IOS, USB loader, configuration etc...

    Edit: I have also tested other games that do video streaming they work a treat. Sorry about the punctuation doing this post on my iPhone.
     
  2. OncleJulien

    Member OncleJulien tool of peers

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,170
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    does your iphone give the ability to search as well? this game is one of the single most talked about title in loader-land these days, as rev 14 appears to have mangled the loading of dual layer discs.
     
  3. sidishere

    Member sidishere GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    175
    Country:
    Australia
    use configurable usb loader. with the following settings:
    ios 222
    boot from ios222mload

    you will need to have hermes ios.
    if it still doesnt work, you need to dump the game with 222 not 249.
     
  4. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States
    i thought non-noobs knew how to use search?
     
  5. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    he's a noob in disguise.
     
  6. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    back in the late 90s, when i got my non-noob certificate, we had to pass a test. part of the test was to use that google button on the internet machine. here's a study guide http://lmgtfy.com/?q=ssbb+usb+loader+glitch
     
  7. mattjd
    OP

    Member mattjd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    233
    Location:
    Malvern
    Country:
    United Kingdom
    For fuck sake. No wonder your called gbafail.

    I have tryed IOS 222 and configurable USB loader but still get odd lags.

    Everyone else complaining about my first sentence your just a bunch of pricks. I have been in the Wii scene since the start so don't call me a noob.

    One last thing your search feature SUCKS! This forum is so cluttered with random shit I can't find a decent answer...
     
  8. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    then get out of here and get used to your "glitched" video.

    life cant be perfect.

    noob major.
     
  9. mattjd
    OP

    Member mattjd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    233
    Location:
    Malvern
    Country:
    United Kingdom
    ROFL!

    More moaning and getting called a major noob wow! Maybe djdynamite was right...

    This site is probably 99% pirates anyway. I guess making a new thread will always lead to argument on this site.

    I guess I will try configurable USB loader again to see if the lag happens again. I guess you can call me a perfectionist.
     
  10. wim6

    Member wim6 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    100
    Country:
    Netherlands
    Ok now for a serious answer , ive had the same experience with some other games, searched and asked for days, no one knew.... Till i came across something about the wii unit overheating to much. So i cleaned my air intake and outlet of my wii which was filled with dust. And voila magically my wii functioned properly again..
     
  11. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    actually 99.9% pirates.
    including you. dont lie.

    anyways, im using ciosrev 14 and USBloaderGX and the games runs fine?
     
  12. mattjd
    OP

    Member mattjd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    233
    Location:
    Malvern
    Country:
    United Kingdom
    Finally some posts with no flaming [​IMG] maybe this site isn't as bad as I thought. Thanks for that info wim6 I am going to open up my wii now and clean it [​IMG]

    Yes I do pirate [​IMG] but I buy the good games. And throw away the shit.
     
  13. wim6

    Member wim6 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    100
    Country:
    Netherlands
    hope you get if fixed , i to wasnt taken seriously for the first time and they told me i had a bad install wit bootmii or anything else. So i hope this comment will help you get your wii back in form!!!
     
  14. mattjd
    OP

    Member mattjd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    233
    Location:
    Malvern
    Country:
    United Kingdom
    I have taken my wii apart and cleaned it, but stupidly I have one screw left and the usb slots are slightly in thre suppose to be out a bit more. But I am tired and I am going to tak apart again tomorrow and sort those problems out. Then I will test if any lag happens.

    Thanks again [​IMG]
     
  15. mattjd
    OP

    Member mattjd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    233
    Location:
    Malvern
    Country:
    United Kingdom
    Wim6 I would like to thank you it worked [​IMG]

    Just took it apart and cleaned the main board. No more video lag but SSBB still freezes in the same spot (Lucas)

    Oh well if I skip the intro video it is all fine.
     
  16. TRushInfo

    Banned TRushInfo Banned

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    978
    Country:
    United States
    what does piracy have to do wiht arguing, just accept your noobYness, and the search works fine here, maybe u need to pack your wii n take it back to wal mart son
     
  17. mattjd
    OP

    Member mattjd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    233
    Location:
    Malvern
    Country:
    United Kingdom
    What is a wal-mart?

    Anyway I know im not a noob so im just ignoring your flaming. No thanks I will keep my wii I have had it since release date.
     
  18. OncleJulien

    Member OncleJulien tool of peers

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,170
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    the world's largest public corporation by revenue.
     
  19. Digital1980

    Member Digital1980 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Messages:
    499
    Country:
    United States
    A place I want to work sooo bad!!
     
  20. mattjd
    OP

    Member mattjd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    233
    Location:
    Malvern
    Country:
    United Kingdom
    LOL I was being sarcastic [​IMG]

    Anyway the shop I bought it from has unfortunately closed down and the warranty went donkey years ago. Good thing I have house cover insurance [​IMG]
     

Share This Page