animal crossing wild world not working on r4i sdhc dual core wood 1.51

Discussion in '3DS - Console, Accessories and Hardware' started by kassandra22, Apr 9, 2013.

  1. kassandra22
    OP

    Newcomer kassandra22 Newbie

    Joined:
    Apr 9, 2013
    Messages:
    6
    Location:
    Zacatecas, Zacatecas
    Country:
    Mexico
    animal crossing ds doesn't work on my r4 dual core, i've got the latest kernel and still all i get is a white screen, i tried the eur rom and the jap rom and it didn't work, i mean i'm pretty sure that if i change the kernel to a older one the game would run flawlessly but that way i wouldn't be able to play pokemon black 2 and conquest.

    seriously so far this is the only game that doesn't work on this flashcard and it's outrageous
    any thoughts?:moogle:
     
  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Wood doesn't actually support that cart, it's using an older, hacked version of Wood with newer loaders in, so there's bound to be bugs.

    You could try using something like YSMenu with RGF's updates, it might run all the games you want fine on one version.
    http://gbatemp.net/threads/retrogamefan-updates-releases.267243/
     
  3. kassandra22
    OP

    Newcomer kassandra22 Newbie

    Joined:
    Apr 9, 2013
    Messages:
    6
    Location:
    Zacatecas, Zacatecas
    Country:
    Mexico
    ysmenu just bricked my r4i even tho it says it's compatible
    if anyone has a flashcart from here http://www.r4isdhc.com
    ysmenu most likely will wreck it.
    better get a dstwo, thanks anyway.

    and excuse any grammar mistakes, english is my second language.
     
  4. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    YSManu is a kernel, not firmware, it won't brick carts. if your cart won't start up after trying ysmenu, then you either need to try another ysmenu variant, or reinstall the original software of your cart.
     
  5. deshayzilla

    Member deshayzilla GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    288
    Country:
    United States

    Well I just bricked mine trying to do use YSMENU. My ds lite wont even recognize the r4isdhc anymore, I didn't even think that was possible.
     
  6. deshayzilla

    Member deshayzilla GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    288
    Country:
    United States

    It somehow bricked it. My cart wont even show up on my DS Lite. It probably has more to do with the cheap r4isdhc than ysmenu.
     

Share This Page