Animal Crossing NTSC On PAL Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Rebound, Jan 4, 2009.

Jan 4, 2009
  1. Rebound
    OP

    Member Rebound GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    363
    Country:
    Australia
    Does This Work with Backup Launcher Gamma? I Need to use the NTSC Version because my ACWW is NTSC and I dont want to waste a disc just to see that it doesn't work.
    Thanks.
     
  2. Tetram

    Member Tetram GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    129
    Country:
    France
    It will work as soon as your TV is 60hz compatible. Not sure, but I think you need a component cable also.

    By the way : I don't really understand why you don't burn the PAL version ? You can find it very easily...
     
  3. Rebound
    OP

    Member Rebound GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    363
    Country:
    Australia
    My Download has been capped and My DS version of the Game is NTSC, so if I get the PAL version I can't transfer my Character
     
  4. pieman202

    Member pieman202 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 10, 2008
    Messages:
    288
    Location:
    Home
    Country:
    Australia
    why not get pal version of ac for ds and transfer the save over and just d/l pal ac:cc next month o and i thought rom versions of the game won't work with it if u r using a rom version
     
  5. Tetram

    Member Tetram GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    129
    Country:
    France
    There is no NTSC or PAL version DS games. NTSC or PAL are for TVs, not for portable devices.

    you will be able to transfer your character on your Pal Wii even if your DS version is the US one.
     
  6. pieman202

    Member pieman202 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 10, 2008
    Messages:
    288
    Location:
    Home
    Country:
    Australia
    no you won't be able to this has been asked many times when ppl who have the EUR version of the game have tried to transfer their chars to the USA version of the game oh and my solution from up above will not work [​IMG] http://news.nintendo.com.au since the EUR/AUS version of the game isn't working atm with transfer and they haven't fixed it yet...
     
  7. Tetram

    Member Tetram GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    129
    Country:
    France
    That's weird ! I didn't know about this issue.
    It's very strange because I own a CycloDS, and I've first played Animal Crossing Wild World with the US version. Then I succeed converting the save from the US version to the French one.
    Maybe you can try this if you have a linker for your DS.
     
  8. Rebound
    OP

    Member Rebound GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    363
    Country:
    Australia
    I Can't be bothered converting the save etc. So does No-one Know if this works?
     
  9. Ga1l0w

    Member Ga1l0w GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    251
    Location:
    Lolmart
    Country:
    Canada
    My animal crossing (bought in USA) transfered over to the NTSC city folk fine.... So that will work instead of converting the DS save.
     
  10. Chrscool8

    Newcomer Chrscool8 Newbie

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    The launchers are region free. Just make sure to turn on Force PAL (whatever type of tv you have) in the Config Options.
     

Share This Page