Animal Crossing: City Folk - Black Screen?!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by towens81, Dec 21, 2008.

Dec 21, 2008
  1. towens81
    OP

    Newcomer towens81 Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    I have:
    D2E Wii
    3.3U
    WiiKey 2 + WiiClip, version 1.2, read at 3X, block all updates
    Verbatim DVD-R, burn at 2.4X
    Animal Crossing ISO, scrubbed
    I DO NOT have the Homebrew Channel, and I have no access to Zelda Twilight Princess at the moment

    When I start it up, I get the icon and everything, but it comes to the dreaded black screen.

    I downloaded the IOS patcher version 1.1, and dragged the ISO onto the EXE file. I put in version 30 for the IOS. Now what? Just burn the ISO again?
     
  2. seedvt

    Member seedvt GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    225
    Location:
    Vancouver, BC
    Country:
    Canada
    Yep, just reburn the iso after forcing IOS 30.
     
  3. towens81
    OP

    Newcomer towens81 Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    hm...
    I did that, but it doesn't seem to work.

    After selecting the Disc Channel, it gives me an Error Code.
     
  4. towens81
    OP

    Newcomer towens81 Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    This also happens in Super Paper Mario!
     
  5. seedvt

    Member seedvt GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    225
    Location:
    Vancouver, BC
    Country:
    Canada
    Try brick blocking the iso.

    I know you have the wiikey update blocker enabled, but that may be the cause. For reference, I have 3.2J, Wiikey v1 1.9s, and a scrubbed, brickblocked AC:CF ISO burnt to a Verbatim +R booktyped to -Rom, at 4x speed.
     
  6. Killer Phantom

    Member Killer Phantom GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    273
    Country:
    United States
    Install IOS38 with WAD installer and it should work.

    Extract it from Animal Crossing ISO, as I can't provide it.
     
  7. towens81
    OP

    Newcomer towens81 Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    I don't have the HBC.
    Will brick-blocking it and disabling the WiiKey 2 blocker work?
     
  8. Killer Phantom

    Member Killer Phantom GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    273
    Country:
    United States
    Nope, because your Wii lacks IOS38, which is required in order to make ACCF runs.

    You can use WAD installer via Twilight Hack, and then install IOS38 from it. You won't have to do anything else after that.
     
  9. towens81
    OP

    Newcomer towens81 Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    What about Super Paper Mario?
    For me, it tells me that an error has occured.
    I can't even get to the disc channel after I insert the disc.
    The black error screen comes up immediately.

    If I update to 3.4, can I play the games?
     
  10. shredman

    Member shredman GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 9, 2007
    Messages:
    106
    Location:
    down under
    Country:
    Australia
    i think you'll find that the scrubbed release has been brickblocked...

    the game requires an update partition to be active before it will boot

    try this....(confirmed to work!)

    use wii update manager to replace update with a safe - previously used - update from your region
    (the wii will then pass over installing the update and boot the game)

    SHREDMAN

    *the game will then boot just fine on ios30....*

    SHREDMAN
     
  11. towens81
    OP

    Newcomer towens81 Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    And what about Mario?
    I try to load it up, but it says that a system error has occurred.
     
  12. zidane_genome

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    If you have a mod chip, why don't you just download or rent Zelda? Makes no sense to me...
     
  13. towens81
    OP

    Newcomer towens81 Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    I'm in the process of obtaining Zelda.
    I'm going to install IOS38, but I still need Paper Mario to work!
     
  14. SpaceCadet0

    Newcomer SpaceCadet0 Newbie

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Black Screen? Most of the time it's about playing PAL games on NTSC TV. I've got my IOS's all updated with Dop-Mii, and yet still cannot play these PAL games. I've yet to figure out a way, perhaps buy a PAL-enabled LCD display may be the best solution, or find an adapter, if there is one.

    Regarding Animal Crossing:City Folk, the PAL version did not work for me no matter what, although I do hear the initial music when selecting it in CFG USB Loader, it would give me a blank screen when forced to NTSC is selected. But if you run it in PAL 50 or game default PAL mode, you can see it flickers and load ok, except for the PAL display is not very watchable. The NTSC worked for me, however, no problem displaying it. [​IMG]
     

Share This Page