An alternative to "ShowMiiNAND" for Linux?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Red_Squirrel, Feb 2, 2010.

Feb 2, 2010
  1. Red_Squirrel
    OP

    Newcomer Red_Squirrel Advanced Member

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    73
    Location:
    L'Aquila
    Country:
    Italy
    Is there an alternative to the function of ShowMiiWads to show installed titles in a SD-NAND or just to install a WAD in a SD-NAND? [​IMG]
    I tried to use wine to run ShowMiiWads but, even if the program starts, it crashes or reports framework errors when read installed titles in a SD-NAND...
     
  2. nicksasa

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    isnt there a .mono version that runs under wine if you have installed mono in it ?
     
  3. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    I don't think there's one for ShowMiiWads
    There is one for CustomizeMii I think, but not SMW
     
  4. nicksasa

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    oh yeah, wasnt sure
     
  5. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    Surely someone could compile a MONO version though, its open source isn't it?
     
  6. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
  7. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    well ive tried to make it work in mono. but something about my libs don't work out too well. using the exe compiled in windows, i get the same result as the OP. the program starts, but dies when you try to open a file. even if i compile the source with no changes in mono, it fails to start. specifically, it fails on the initial loading of the settings. i suspect it is the xml library i have.

    can anybody even compile this in mono/linux and get a program that starts? if so, please tell me what xml lib you have.
     
  8. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    ok, sorry for the double post, but i wanted to make sure this got bumped to the top of the list [​IMG]

    [​IMG]

    http://www.mediafire.com/?h4m554y4y5g

    i just checked out the latest SVN and switched all the paths and compiled it in visual studio. i have run this in a terminal with "mono " and not only does it start... i tested creating the common key, wad unpacking to nand and to a folder, wad packing, and bootmii nand extracting. all this seems to work fine. but i don't want to hear shit if you brick your wii with it. so make sure you have a rubber on your wii while you're testing. also, thanks @ leathl for the program to begin with [​IMG]

    changing a IOS version or IOS slot made in throw a error (something about XML shit) and clear the window. but when i load up the folder of wads again, the IOS version and slot is changed. and switching back and forth a couple times between showmiinand and showmiiwads makes it crash. i had to delete the cfg file for it to run again.

    EDIT>>>
    ok, so it looks like doing anything that makes it load the cfg file kills it. its that damn XML stuff. so this is a 1 shot deal... start it, do what you want and have to delete the cfg before it will start again. rather than have to delete the cfg file each time you want to use this, i have just made it delete the cfg instead of load it. while this isn't the perfect situation, its better than nothing. and it works.
     
  9. mrplowdan

    Newcomer mrplowdan Member

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    Canada
    thanks you!!! I think you might want to include the sources though, its GPL 3 as far as I can tell
     
  10. Leathl

    Member Leathl GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Messages:
    239
    Location:
    Berlin
    Country:
    Germany
    Well, you could change the saving and loading to use any other method (ini, a simple txt file or whatever) [​IMG]

    Also as mrplowdan said.. As it's GPL'd, any changes to the source require the modified source to be available.
     
  11. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    i think this is the right folder with the source i used http://www.multiupload.com/RAGKHJ44HR
    again, i had to compile it in windows because for some reason it doesnt work when i build it in linux.
     
  12. mousex

    Member mousex GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    987
    Country:
    United States
    Ok, there was no offer for the source, but we know that pune gives the sources on request [​IMG]
     
  13. rmbell

    Newcomer rmbell Advanced Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    63
    Country:
    Canada
    awesome. thanks giantpune and leathl.
     
  14. eekie

    Newcomer eekie Newbie

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    Has anyone been able to preview a wad with linux? I keep getting "file not found" because it's adding the folder path twice ie: "/home/eek/showmiiwads\/home/eek/showmiiwads/coverfloader.wad" then file not found... Does anyone know how I could get showmiiwads to remove the double folder path?

    Thanks
     
  15. naxil

    Member naxil GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    740
    Country:
    Italy
    giantpunte.. i have started the exe with mono.. but i get error if i try to see the nand.. what i can do? all link in this thread is down!
     
  16. Anon10W1z

    Member Anon10W1z GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    1,112
    Location:
    Somewhere over the rainbow
    Country:
    United States
    Er...maybe it's because this thread is from 2+ years ago?
     

Share This Page