Alright... ONE more question...

Discussion in 'R4 DS' started by Nero, Oct 9, 2007.

Oct 9, 2007

Alright... ONE more question... by Nero at 6:06 AM (2,297 Views / 0 Likes) 30 replies

  1. Nero
    OP

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    I finally found the perfect Slot-2 for me... Great/perfect GBA Compatibility, Decent/OK DS Compatibility (Don't really care), and at a great price! ($45-$50)

    I'm just wondering what the right type of screwdriver is needed for the Screws in the back so I can swap out the white shell for the black shell to match my Black DSL. I don't wanna be digging for the right tool when I get it, I wanna leave it on my desk so I can do it in a snap.

    ~If you have any reason why I should not get the EZ Flash IV Lite Deluxe, then please speak up now or forever hold your peace!
     


  2. DarkAura

    Member DarkAura Offline

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    2,388
    Location:
    Over there.
    Country:
    Canada
    Try a little Philips one. Or just guess and test. Or just keep the colour it comes in.
     
  3. zeppo

    Member zeppo change my avatar!

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    982
    Country:
    United States
    well, the ez4 is about 2 times as expensive as the 3in1, and the only thing it's REALLY got going for it is that you can switch its shells. if you're only using it for a ds lite, you should NOT get the ez4! get the 3in1 instead, unless there's some other advantage I'm forgetting about.
     
  4. DarkAura

    Member DarkAura Offline

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    2,388
    Location:
    Over there.
    Country:
    Canada
    Yesh, dat's true and the EZ-Flash3-in-1 can also play DS ROMS, just use NDStation.
     
  5. Nero
    OP

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    Ok thanks dark_aura.

    Oh and one MORE question. [​IMG]

    It can be used as a RAM expansion, right? For the Opera Browser and Homebrew?

    Dont Forget: It can use MicroSDs as storage.
     
  6. DarkAura

    Member DarkAura Offline

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    2,388
    Location:
    Over there.
    Country:
    Canada
    Yah, you can use it as RAM expanision. And homebrew can be played on your R4... no need for Slot 2.

    And I wouldn't recommend using it to hold SDs. Too much stuff in there you don't wanna touch. You can go here to learn how to, but be careful if you decide to.

    EDIT: The thread shows you how to do it on a filler, just so you know that it isn't an EZ-Flash.
     
  7. Nero
    OP

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
  8. TLSpartan

    Member TLSpartan Kills threads

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    2,053
    Country:
    Australia
    The EZF4 can play GBA and DS. It does use Micro SD's. Its also a little phillips head screwdriver to open it up. Any more questions?
     
  9. notnarb

    Member notnarb Not narbing it up

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    1,086
    Country:
    where do babies come from?
     
  10. TLSpartan

    Member TLSpartan Kills threads

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    2,053
    Country:
    Australia
    A stork brings them. Duh.... [​IMG]
     
  11. Urza

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    It still seems you would be better off just getting a 3in1 and a larger MicroSD.

    In the end it would cost less, and allow you to keep all your stuff on one card, instead of switching back and forth between slot-1 and slot-2.
     
  12. Nero
    OP

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    Cost isn't too much of a problem. Switching back and forth between Slot-1 and Slot-2? I don't know about that, but I'm going to start using my Kingston 1GB for the EZ Flash IV Lite and use a 2GB Kingston for my R4.

    Am I missing out here, or does the EZ Flash IV Lite not have it's own slot for a MicroSD?

    ~Another question: The R4 can be a NoPass for a EZ Flash IV Lite, correct? I heard somewhere that R4 can't be compatible with the EZ Flash IV. Only with the EZ Flash V... I seriously hope this isn't true.
     
  13. DarkAura

    Member DarkAura Offline

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    2,388
    Location:
    Over there.
    Country:
    Canada
    The EZFlash IV DOES use a MicroSD. The EZFlash 3-1 does not.

    And I'm pretty sure that the R4 can be used with any Slot 2.
     
  14. Urza

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    Correct.
     
  15. springah

    Member springah GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Messages:
    117
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    wow wtf kind of mess is this? R4 + 3-in-1 will do everything you need...
     
  16. Nero
    OP

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    Thanks Urza for your help once again.

    In my opinion, it's better to have two MicroSDs for different things.

    I don't like the idea of NDS/GBA ROMs sharing the same MicroSD. So I can have the NDS ROMs seperate from the GBA ROM.

    ~Congrats on your 1000th post.
     
  17. Urza

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    Then it looks like the EZF4 is your cart.
     
  18. -KangaRod-

    Member -KangaRod- GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Messages:
    313
    Location:
    Winnipeg, Manitoba
    Country:
    Canada
    plus, I've got an extra 3-1 that I'll sell for $10 if you want it.
     
  19. Nero
    OP

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    O_O The Black Lite one?

    $10? Is it broken? (
     
  20. wiithepeople

    Member wiithepeople ^^didn't play it that much, but I love it =D

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    789
    Location:
    the banned
    Country:
    United States
    LOL yeah I really recommend the ezflash V 3-in-1 (buy from KangaRod if u want) over the ezflash iv deluxe cuz it's just... better. It's got rumble, opera browser, gba... what more could you ask for?

    But me, I don't need 3in1 cuz i dont play gba, dont care about rumble, and gonna get homebrew browser...
     

Share This Page