All Wii Homebrew in red

Discussion in 'Wii - Hacking' started by SpaceJump, Apr 21, 2008.

Apr 21, 2008

All Wii Homebrew in red by SpaceJump at 9:59 AM (1,279 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. SpaceJump
    OP

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    I'm using the Twilight Hack to load Wii Homebrew and every homebrew I tried is in red when my Wii is set to 60Hz. If I set it to 50Hz the colours are shown normal. I'm using the official Nintendo RGB-cable on a NTSC-capable "normal" TV.

    Any idea why this happens?
     
  2. DaRk_ViVi

    Member DaRk_ViVi ...is everywhere!

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    1,014
    Location:
    Asti, Italy
    Country:
    Italy
    Same problem here, if i use 50hz everything is fine.
    Actually this is not a great problem for me, but i hate the thing that i can't play NMH USA on my TV because it doesn't support 60hz USA (black and white game) and with the RGB cable it's everything Black and Red (NMH automatically changes to 60hz USA even if i set the Wii to 50hz). [​IMG]
     
  3. [Truth]

    Member [Truth] GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2006
    Messages:
    765
    Location:
    Mushroom Kingdom
    Country:
    Germany
    it´s because a rgb-signal isn´t supported yet.
    wait until someone codes a proper engine for homebrew, that supports rgb.
    until then use the original av cable.
    btw. my NMH usa works great with rgb.
     
  4. DaRk_ViVi

    Member DaRk_ViVi ...is everywhere!

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    1,014
    Location:
    Asti, Italy
    Country:
    Italy
    Strange, i tried everything and always got the red and black color scheme. :/
    I used Datel Freeloader or Gecko Region Free...
     
  5. [Truth]

    Member [Truth] GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2006
    Messages:
    765
    Location:
    Mushroom Kingdom
    Country:
    Germany
    i changed the video mode with video mode changer directly inside the iso.
    i think thats the only way it works.
     
  6. DaRk_ViVi

    Member DaRk_ViVi ...is everywhere!

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    1,014
    Location:
    Asti, Italy
    Country:
    Italy
    Ah yeah, this way it will work for sure. But i have the original game (my wii isn't modded). [​IMG]
     
  7. mattlouf

    Member mattlouf GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 19, 2004
    Messages:
    219
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    Yes, use the cable given with your wii when you bought it.
    You'll get rid of the "RED COLOR"
     

Share This Page